tonight

dricker te.
lyssnar på joshua.
saknar.


dags igen

Orkar inte skriva speciellt mycket så ni får en liten bildbomb.
Thanksgiving firades i torsdags. Det var otroligt mysigt, trevligt och varmt.
En fin skylt med mitt namn på vid min plats och svenska (Annas) pepparkakor är
sånt man nästan blir gråtfärdig av så långt hemifrån. :) Jag har världens bästa extrafamilj.


Gramma Terry lät mig spruta lite kalkonsky på kalkonen.
(Men hon höll sig nära, haha)


Jessica och Terry


Far och son :)


"Here Linnéa, can you fofo-rize?"
"Uhm, suure..."
Trycka in persilja i geléliknande cranberryklegg,
I can do that. Se så fint det blev!


Bra där, Charlie :)


nom nom

Inom en snar framtid kommer ett skoinlägg. :)
Ett inlägg med alla skor jag köpt sedan jag kom hit.
Kuuuul va?

L

Rolig helg

Oj oj oj. Söndagen var en enda lång skrattfest, mycket tack vara lördagens strapatser. Det var tänkt att vi skulle ha middag hos Daniela, som har varit själv i över en vecka nu, tillsammans med lite folk. Det slutade med att jag och Daniela hade en tvåmansdate med en massa mat. Vilket inte heller var helt fel. Sebastién kom så småningom, det gjorde även Steven, Andrew, Guilaine, Coralie och Fernando. Så vi var en liten grupp som pratade, skrattade, drack vin och åt brownies. Vi var även en sväng på en klubb och sedan på en fransk restaurang (Sebastién skulle prångt ha champagne där framåt småtimmarna. Dessa fransmän...). Efter det åkte vi tillbaka till Daniela och fortsatte stojet där. Det var en otroligt rolig kväll i alla fall med en härlig mix människor. Det togs tyvärr inte så mycket kort, men ni får dom jag har.


Fernando, en 33-åring från Equador, var en härlig krydda på tillställningen.


Gui, Andrew och Coralie.
Coralie, som jobbar på ett winery, hade med sig vin från hennes jobb, Deerfield.



Coralie - You american?
Steven - Yes.
Coralie - You surf?
Steven - Yes.
Coralie - How could I know..



<3


Glada gänget :)
Jag försöker dölja min antydan till bullmage, hah?


Imorgon, idag för er, är det Thanksgiving.
Glada familjen åker till Sebastopol till morföräldrarna.
Mat mat mat mat. :)
Och football, såklart...

Godnatt!

L



Isn't it funny

Att en svenska och en chilenare kan komma överens om att Robert Pattinson och Jude Law är dom snyggaste männen i hela världen, är inte det lite häftigt? Jag tycker faktiskt det. Nu ska jag ta en lång dusch och sen krypa ner i sängen så jag vaknar utvilad imorgon. Klockan 10 ska jag köra till Daniela, med Jessica i passagerarsätet. Att man skulle vara tvungen att övningsköra igen... blö. Godnatt amerika, godmorgon sverige. Tänker på er. <3





L


dålig start på fredagen

Idag vaknade jag upp ur en mardröm. Ni vet den hundradelen man seglar mellan dröm och verklighet och man ser sakerna i mardrömmen, fast i sitt rum. Har sovit så konstigt på senaste tiden. Drömt en massa, vaknat upp flera gånger mitt i natten, haft problem med att somna. Jag hoppas att den perioden går över snart, jag blir galen.

När jag vaknade var klockan tre minuter i sju, klockan var ställd på 7. Jag slapp vakna till alarmet i alla fall, men hade helt klart föredragit det. Nu ska jag borsta tänderna och gå ner till huset och gosa med Charlie. Hoppas dagen fortsätter bättre än den startade. Usch, känner det i hela kroppen. Vill bara krypa ner under täcket igen och ge det ett andra försök, vill inte starta dagen såhär. Men jag har ju inte direkt så mycket val.

Trevlig helg allihopa,

L

svosch

imorgon är det fredag. Igen. Det är ju inte riktigt klok vad tiden flyger förbi.
Idag har jag varit här i 7 veckor. Vilket jag tycker låter så himla lite. 7 veckor. Känns helt klart som mer, men samtidigt känns det som jag varit i USA i en evighet. Fast inte på något dåligt sätt. Inte alls. Saker här känns numera så naturliga bara. Språket också. Fick mig en skype-date med Cajza och Sanna imorse! <3 När jag såg dom och hörde dom tjaffsa där på andra sidan jorden så riktigt sög det till i magen på mig. Uuusch, vad jag saknar er! T.o.m ert tjaffs. Det var det som utlöste saknadattacken, haha. Ni, alltså. Finns inga som mina tjejer!

Jessica bakade (tryckte ut färdiga bitar på en form) cookies till efterrätt idag. Dom var så sjukt goda, jag är inte ens någon cookieperson, men idag åt jag 5 stycken. FEM. Nu mår jag illa, rätt åt mig.

Imorgon är det jobb 8-4 (förhoppningsvis). På lördag ska jag ut och övningsköra med Jessica, blir troligtvis att vi kör hem till Daniela och släpper av mig där. Hon har föräldrarfritt och barnafritt tills 30:e november, så det blir till att hänga hos henne. Skulle verkligen behöva ta mig en tur till downtown Santa Rosa för att köpa strumpor, jag tror jag har FYRA par. Vart har alla tagit vägen? Och dom jag har är halvtrasiga och eländiga. Synd att det är så tråkigt att köpa strumpor bara.

L


pusspuss på fräscha killen <3

jag har ju inte visat hur jag bor

så här kommer det. Detta är mitt gästhus:


Välkommen. Personligen hatar jag skinnsofforna,
men jag ska inte klaga :)


Brasa och tv, fortfarande vardagsrummet.
Ytterdörren är till höger.


Köket som jag inte använder alltför ofta.
Kokar ett ägg då och då, värmer något i micron, rostar bröd.


Gästtoa.
Detta var taget precis när jag kom, nu har jag myst till det lite
med fin tvål, doftljus och finare handdukar.
Nu när jag faktiskt HAR gäster ibland.


Gästrummet.
Här sov jag dom första nätterna då den förra au pairen fortfarande var här,
därav grejerna.


Mitt sovrum.
Till höger på bilden ser ni ingången till garderoben, mitt emot är mitt badrum.
Tog inga kort där av någon anledning.
Ni får se någon annan gång. Part two is coming up!
Excitiiiinnnng.
Inte så jätte kanske :)

Det var allt för idag. Godnatt.

L

jag hatar måndagar

Men det är inte värre än att lite pannkaksrester kan få mig att må bättre. :) Jag är sjukt trött i alla fall. Min kropp är helt färdig. Lekte spion med killarna och efter det hade vi en stenhård fotbollsmatch. Så nu ska jag gå och värma mig lite pannkakor innan jag fortsätter. God bless IHOP - International House Of Pancakes. Topp 10 bästa med USA.

MMMMMMMMMMMMMMMMMM.

Alright. Så denna helgen var vi i San Fransisco igen. Jag älskar den staden. Första gången jag var där, 2006, var jag inte helt såld. Tyckte det var kallt, grått och blåsigt. Och så mycket konstiga oseriösa människor. Nu känns det helt annorlunda. Finns fortfarande mycket konstiga människor. Man slutar aldrig förvånas. Vi har hade riktig tur med vädret, det var runt 25 grader och strålande solsken. Jag och Daniela kom till SF runt 11-halv12 för att kunna uppleva lite mer av staden i dagsljus. Vi strosade runt på marknaden nere vid havet, provsmakade, tittade, luktade, åt lunch, gick från pir 1 till pir 39 (det var ganska långt) vilket är den kändaste piren. Köpte varsin bautaglass med smak av rocky road, nom. Kollade på sjölejonen och kikade runt i alla turistbutiker. Kändes konstigt att vara tillbaka där igen. Precis samma ställe som jag var på med familjen för 4 år sedan. Det var sig precis likt, men samtidigt inte. På kvällen kom Guilianne också, vi gick till hostelet, piffade till oss och begav oss till klubben. I kön mötte vi upp The Mad Hatter (från halloween) som nu såg helt normal ut, plus två fransmän som Guiliane kände. Vi började även prata med en engelsman. Kändes så skönt att höra dialekten. Europe, high five! Nästan som att vara hemma. NÄSTAN.
Inne på klubben visade det sig vara någon slags militärfest. Marins i sina mörkblå uniformer och tjejer med långklänning. Dom var så himla fina. :) En judisk snubbe började prata med mig när jag stod och väntade på att få köpa en öl till mig och Daniela. Det första han sa var att han var jude. Jaha?
Och han följde efter mig hela kvällen, han bara dök upp som gubben ur lådan.
"heeey!" "how you doing, Olivia?"
Jag vet inte varför, men det känns som nåt Tuss skulle tycka var roligt. Att han var jude. Av någon anledning kom jag bara att tänka på dig, haha. Han såg himla judisk ut också, kort med brunt, krullig hår.

Nu ska jag sluta skriva och lägga upp lite bilder istället. Enjoy.


Älskar marknader. Daniela sken upp varenda gång vi kunde provsmaka bröd.
"I just love bread".




Grekisk sallas såklart!

Smsar med Gui, som INTE var glad över att behöva jobba till 5.

Back again! Vi åt inte här, musiken hade säkert varit för hög,
eller vad säger du pappa? :)



Behöver jag säga att det kändes lite konstigt att se en julgran?

Vi tog tunnelbanan som vana san francisco-bor. Vi åkte även buss och spårvagn under helgen.
Inte klokt så duktiga vi var, frågade folk och läste kartor. Någon där hemma tror jag allt hade varit stolt över mig.
Superturist! Har det i blodet ;)
"Do you go to Market Street?"
"We are on Market Street"
"Oh, but I mean, like... forever21?"
"haha, yes."
"yaaay"


Har inte många (bra) kort från då vi var ute, så ni får bara den här.
Varför kan jag inte bara le vanligt?


Väntar på bussen hem. Köpte asgoda mackor och sallad på någon slags inomhusmarknad.
Eller det var som ens stor butik där dom lagade mat, det fanns färska grönsaker och frukt osv.
Jag gjorde min egen sallad med sallad, kyckling, majs, oliver, tomater, champinjoner, krutonger, gurka och en massa ceasardessing. Om ni ville veta. :)

Nya pjucks! (ingen san francisco-tur utan nya skor)
Dom är så mycket finare i verkligheten. Dom får mig att tänka på medialinjen, göteborg, calle, skriva, musik, sverige och sånt som gör mig glad. En touch av hemma. <3

Hemåt.


Vi ses snart igen!

L

Im outta here

Nu sticker jag ut på en springrunda som avslutas med lite styrka och stretch i gymmet. Hoppas det är Top Model på tv:n, det är alltid motiverande. Och kul att titta på. Både internet och min uppskattning säger att det är 68 grader idag, vilket är 20 C. Ganska okej för att vara 12:e november, eller hur? Hejdå!



L

Conor and Linnéa time

Idag är det Veteran's Day, en amerikansk helgdag, vilket betydde ingen skola för Danny and Conor. Danny fick följa med Jessica in till San Fransisco för att hälsa på Jessicas kompis som nyss fått barn (som också heter Charlie!) och jag, Conor och Charlie stannade hemma för att hålla ställningarna ;) John är världens vimsigaste person och hetsade Conor att klä på sig imorse och gå ner till bilen. Han hade helt glömt bort att barnen var lediga idag. Inte lätt att ha tusen saker i huvudet. Vi kan väl säga att han är bra på andra saker. Jessica och jag är dom som håller ordning, han kommer och går mer. Jätteschysst är han, men ibland blir man lite "John. Get real." :)

I alla fall. Conor och Linnéa-dag. Charlie var också med såklart. Det var skönt att få spendera lite mer tid med Conor för han är killen jag spenderar minst tid med och har haft svårast för. Han har liksom varit för gammal och för smart (manipulativ) för mig. Kändes bra att få kvalitétstid, skriva brev till stora storebror Sean, pussla (5 st á 150 bitar. Det ni), läsa bok, äta lunch, kratta löv och flamsa. Han var på gott humör hela dagen och fick Charlie att skratta så mycket att han inte kunde stå upp. Han kaaastade sig bakåt i mitt knä, hahaha. Småbarn som skrattar, alltså. Det skulle man ha i Ipoden/telefonen och bara kunna lyssna till när man behöver piggas upp. Spelade in lite på mobilen, så nu har jag det sparat till en dålig dag. :)


Little C and Big C


haha, Charlie i ett nötskal


Mina killar :)

Förresten, igår var jag och Charlie på sagostund på biblioteket. Vi kom sent och det var nästa helt fullt.
Det satt en mamma med ett barn i knät och den andra bredvid på en egen stol. När hon såg att vi kom sa hon till barnet på stolen intill:
"Come and sit here so the other mommy can sit on the chair".
Vi tackade så mycket i alla fall och satte oss ned.
Flickan som suttit på stolen började skrika att
hon ville ha godis och att hon också ville ha sin napp eftersom pojken intill (Charlie) hade en.
Charlie bara tittade på henne med sina stora, bruna ögon
och såg ut som om han tänkte "give me a break, brat". :)

Imorgon börjar jag kl2 och är sedan in charge över Danny och Charlie
när Jessica och John har date night.
Conor ska spendera natten hos mormor och morfar.
Hoppas på en en kväll som flyter på smidigt, men tror nog det ska gå bra :)

L


autumn leaves

Har inte visat er mitt senaste skoinköp.
Köpte dom på Aldo, älskade Aldo, i San Fransisco under Halloweenhelgen.
Dom är hur sköna som helst, till och med så man tänker "gud, vad sköna" när man går i dom, haha.
Dom var litelite stora på bredden så fyllde ut med en skön sula.
Jag älskar dom :) Perfekta lite-finare-till-vardags-skor.



Just nu sitter jag på golvet och myser framför tv:n med doftljus.
Snart jag ska hämta mig lite brownie och mintglass.
Hemma snöar det, här regnar det.



Hejdå <3

L

Nu är det officiellt

8 november. Idag var det första dagen sedan jag kom till USA som jag frös med endast kofta. I solen gick det bra, men i skuggan och när det kom en vindpust huttrade man till. Hösten är här!






L

vilket skamt

gjorde det skriftliga provet for att fa ta korkort idag. Viiilket skamt. Hoppas kordelen ar lika enkel. Men jag menar, man stod upp och gjorde det. Utmed en vagg i samma rum som alla andra var i, som gjorde syntest, tog kort, stod i ko och satt och vantade pa att deras nummer skulle ropas upp. Och man kryssade i sina svar med en blyertspenna. Sedan rattade en tjej provet, mitt framfor ogonen pa en, sa grattis och gav mig nagot slags kvitto med en kod som jag kan anvanda for att boka korprovet. Piece of cake. Nu kommer jag dock fa vanta i tid och evighet innan jag far kora upp. Hoppas jag kan fa kora liiite innan jag har korkortet.
Nya bilen har vi ju nu i alla fall. John skjutsade hit mig, till Daniela, i den. Den ar sa fin. Kommer vara supernervos nar jag kor den...
Ikvall ska jag, daniela och franskarna ut i santa rosa. Tydligen ska vi till en latinoklubb, haha. Sanna, det hade du allt gillat. Jag kan inte dansa till san musik! Och ALLA kommer prata spanska, jag har blivit forvarnad. Men ja ja, det blir nog kul! im an optimist. Och jag maste ju ova min spanska forr eller senare...
adios amigos espero que esten bien! <3
L

Min bästis är ett bi

Och just ikväll saknar jag henne så det gör ont i hjärtat!
Men när det känns tungt så känner jag din hand på min axel :)
Du förstår nog inte att det lilla du gör och säger,
betyder ALLT för mig. <3

You're in this with me. Snart 20 år av vänskap.
Bra jobbat, frugan.


Min första halloween i staterna

Den var lyckad! Riktigt lyckad. Jag, Daniela, Guiliane och Sébastien tog bussen till San Fransisco på lördageftermiddagen. På vägen hoppade även Anne Lise på, ytterligare en fransyska och vän med Guiliane.


Daniela och Gui väntar på bussen i Pataluma.


Ett laddat gäng!


Laddar... :)


Väl framme på hostelet, i ordning och glada :)
Hostelet låg supercentralt på Mason Street och var inte alls dyrt.
Var fuuuuullt med ungt folk från hela världen som skulle spendera halloween
i San fransisco :)


Greek godess, typ :)


Daniela eskimå :)


Inne på Slide.
Men the slide som man skulle kunna ta ner till klubben var stängd av någon anledning. DÅLIGT!


Vin i en plastkopp?
We're obviously not in Europe anymore...


Killen i bakgrunden var överallt!
En av de tre musketörerna.


Som sagt. Do we know you? :)
Men han var snäll och hjälpte oss ta en massa kort på oss.


Tearin' it up, ye


Träffade på Carlos.
Och Carlos.
Gosigosigosi.


And The mad hatter.


Mina fötter var fina när vi kom hem. :)
Änden på min klänning likaså...

Dagen efter åt vi frukost i en enorm galleria och jag köpte mig ett par skor :)
Det var soligt och fint, mycket folk ute. Jag och Daniela tog bussen hem tidigare än dom andra
pga. lite olika saker. Bl.a. att Daniela skulle skjutsa hem mig från henne.
Det var en riktigt lyckad halloween i alla fall, jag hade så himla roligt :)
Blev många härliga språkmisstag också. Vet inte hur många gånger jag sa
"Ja, men alltså..." och sen fortsatte på engelska.
Och Sébastien rabblade någonting långt till mig och Daniela på franska.
"We don't speak french, remember?"
Och Guiliane översatte på franska till Anne Lise när vi pratat om nåt på engelska
som om hon inte förstod, haha

Hur har ni haft det i helgen, vänner? :)

L




hola guapo

Galet rolig halloween! Eller galet rolig dag innan halloween blir det ju. Bilder kommer imorgon. Nu ska jag sova för jag är jättejättetrött. Buenas noches! (ja, men se bara vad jag kan)

L


RSS 2.0