pity me

Jag har kräkts hela dagen. Sa till Markus imorse, när jag satte mig i soffan, att jag mådde illa. Några minuter senare gick jag in på toan, kräktes och gick sen in och la mig i sängen igen. Och sedan dess har jag legat här, helt utslagen. Har kräkts och sovit om vartannat. Julia och Markus kom nyss hem med cola, yoghurt och glass. Har bara vågat på mig den utslagna colan än så länge. Får se om det kommer upp eller stannar.

DET HÄR ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT TRÅKIGT!


Första arbetsveckan är förbi

Sedan i måndags har jag jobbat på Kjelsås skole barnehage. Det känns lite konstigt att tänka på att jag faktiskt kommer att vara där helt till sommaren. :) Men det känns bra. Jag trivs alldeles förträffligt. Människorna jag jobbar med är jätteschyssta, om än lite svåra att förstå, speciellt Karoline fra Trrrrondhäjm. Men allt flyter på bra, barnen är mysiga och otroligt duktiga på det mesta. Jag är Store Linnéa eftersom vi har en Lille Linnéa på avdelningen. :) Första gången jag får vara store Linnéa - det känns bra! De flesta jag har träffat har utbrist "så det är duu som är Linnéa! Hyggelig!" eller sagt "så du är den nya, alltså. Hyggelig att träffas!" De som jobbar där och nästan alla föräldrar förstår direkt vem jag är och vad jag gör där och jag har fått fint mottagande. Känns skönt att tryggt vaggas in på ett nytt jobb. Att känna sig riktigt välkommen. :)

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det finns inget som fredageftermiddagar efter en arbetsvecka. Sköntsköntskönt. Får se vad det bli ikväll. Har köpt grädde så kanske, och troligtvis, blir det varm o'boy med vispad grädde. Och förhoppningsvis med Tuss :)

Och på tisdag fyller jag ju år :O

God helg!

L


2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, det är nog ganska många saker. Bl.a. suttit barnvakt, firat 1-årsjubileum, köpt röda klackisar, ihi.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag minns inte om jag hade nåt nyårslöfte ens. Jag hade säkert att träna regelbundet och isåfall höll jag det inte.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, men människor som stod nära människor som står mig väldigt nära dog.
5. Vilka länder besökte du? England (London i somras) och fram och tillbaka mellan Sverige och Norge ett antal gånger.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Lite ro i tillvaron och rutiner som håller längre än någon månad.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 14 november (min och calles 1-årsdag, 15 oktober (sista dagen på helvetesjobbet där jag sa upp mig, HA-HA!), 17 mai (ja, ni kan nog gissa vad det var då) och 10 december - Obama, Will Smith och Regina Spektor på samma dag!
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag har gjort mig ett namn i barnehage/barnevakts-branschen i Oslo ;) haha 
9. Största misstaget? Att jag har fokuserat alldeles för mycket på det dåliga, istället för att fokusera på det som faktiskt är bra, på människor som faktiskt tycker om mig, sätter pris på mig och gör allt för att se mig glad och lycklig. Varför är det så mycket lättare att ta åt sig av ord som sårar än ord som värmer? Så himla dumt.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Lite förkylningar har jag väl haft, men inte många. Och så är det ju den där käken...
11. Bästa köpet? Snowjoggers, Calles julklappsskor, mina svarta stövlar, min jacka, skinnhandskarna
12. Vad spenderade du mest pengar på? Lägenheten, hyra osv.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Alla värmande ord från vuxna jag ser upp till, alla barnen gör mig glad och såklart järngänget plus Calle som får vi att skratta genom tårarna.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? New york - Alicia Keys och Jay-Z, allt med Lady Gaga men framför allt Paparazzi, Fleet Foxes - Your protector, Joshua Radin - One of those days, Hela Regina Spektors album FAR, och säkert mångamånga fler. Musikår har det varit.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det är tråkigt att säga, men jag var betydligt mer ledsen detta året jämfört med förra.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Räckt till. Läst. Orkat. Jobbat.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Lagt energi på saker som får mig att må så dåligt.
18. Hur tillbringar du julen? Var hemma med hela familjen plus farmor&farfar på julafton, juldagen firades i vanlig ordning i Örebro med kalkon. Och så utgång på juldagskvällen.
19. Blev du kär i år? Jaa :) Eller kärleken som hittade hit i slutet av förra året har väl genom årets alla motgångar växt sig stor och stark och okontrollerbar. :)
20. Favoritprogram på TV? Vem vet mest? och Top Model
21. Bästa boken du läste i år? Skadad
22. Största musikaliska upptäckten? Upptäckt? Gud, vad svårt. Fleet Foxes då ;) 
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Gud, jag minns inte...
25. Något du önskade dig men inte fick? Det är jag säker på att det inte var.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Det var på en måndag och jag satt i lägenheten i Oslo medan de andra jobbade. Sen åkte jag till Annas jobb och hon köpte födelsedagsfika och ljus som vi firade med när vi kom hem.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om Calle bott i samma stad, om jag aldrig träffat ett par idiot-chefer som häll mig på halster i typ ett halvår, fått bo kvar i Bislettlägenheten, om fler vänner hade bott i Oslo
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Ganska naturnära färger, tror jag...mycket svart. Bekväma kläder, praktiskt måste det ju vara när man är dagisfröken. Men destå piffigare när det är party. :)
29. Vad fick dig att må bra? Underbara barn, vänner, Calle, familj, mysiga fikastunder, bra musik
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Robert Pattinson <3
31. Vem saknade du? Det var ganska mycket saknad detta året. Cajza, Tuss ibland också, Marie och Sanna och framför allt kärleken som i 9 månader bodde i en annan stad.
32. De bästa nya människorna du träffade? Alla fina ungar, jag älskar er! Och finafinafina föräldrar till Ines&Eva, Frithiof och Ava&Iben. Patricia, f.d. chef var ett underbart stöd, söta Per, Alvaro, Philip och Solvor har också vart fint stöd och gett mycket värme. Många bra och nya människor detta året ju, när jag tänker efter :)




L


RSS 2.0