Home is where your head is

Om cirka 9 timmar rullar bussen in på Karlstad busstation med mig i. Känns skönt och kul att få komma hem, men jag är förkyld vilket suuuuuger. Trodde att jag blivit helt frisk, men sjukdomen (svullna mandlar och feber) övergick tydligen i snorig näsa och ett konstant, och fruktansvärt irriterande, hostande. Jag vill bara att det ska gå över nuuuuu! Så jag kan va mysig och glad med alla jag vill träffa.

Hoppas verkligen jag blir helt bra till helgen så Cajza ska firas. Och på lördag är det Johnossi!

Nej, nu ska jag gå och ta mig lite frukost. Lingongrova med stekt ägg får det bli.

hosthosthosthosthosthost

- L

Vilket äventyr

Sitter i soffan i vår annars rätt fina och städade lägenhet, men idag - det ser bokstavligt talat ut som ett bombnedslag. Varför? Jag och Anna var på IKEA igår och började knåpa ihop byrån igårkväll. Vilket äventyr hela trippen var :D Vi tar det från början.

Jag tog mig ut till Annas jobb på Smartclub där hon stod på frukt -och gröntavdelningen och gjorde så fina smakprover. Vi åkte sedan till IKEA som ligger alldeles i närheten. Köpte ett par matlådor, en plasttillbringare att ha saft/juice i, påsklämmor (bästa uppfinningen), en hylla, en bokhylla och en byrå. Naturligtvis fikade vi i restaurangen också. :) Vi tog en såndär stor, platt vagn som Anna kunde köra runt mig på. När vi var på det stora lagret i slutet frågade vi en svensk som jobbade där vad det skulle kosta att få hyllan och byrån hemkörda. 400:- var svaret. Njaaa, kände vi. Det var då Anna nappade på min halvseriösa idé om att sno en kundvagn, lägga allt där i och sedan ta med det. Sagt och gjort, vi betalade, lastade över grejerna i en kundvagn med höga kanter och trillade bort till busshållplatsen. Som ni kanske förstår är det inte riktigt tillåtet att ta en kundvagn, men de hade ju ändå så många. Det blev hemfärd som hette duga då vi skulle på en buss, av bussen, ner i T-banan, på vagnen, av vagnen och sedan gå hem ifrån Majorstuen som är en bit bort. Tänk er alla ojämnheter i marken, alla övergångsställen, trottoarkanter och vattenrännor. Vi var genomsvettiga med fullt övertygade om att detta äventyr var värt 400:- Vi skrattade konstant också och om ett skratt förlänger livet så fick vi nog några år till på oss. Herregud. Jag skrattade så jag trodde jag skulle dö, och när jag skrattar får jag ingen kraft. Så det var tillfällen då vi bara blev stående för att någon av oss skulle få tillbaka fokusen. Det började t.ex. med att Anna bröt ihop på det första övergångsstället vi skulle över. Vi hann inte riktigt över innan det kom en bil och vi blev liksom stående mitt i vägen med den feta kundvagnen och bilen bara väntade på att vi skulle gå. Anna; "jag klaarar inte det häär!" och står bara brevid och låter mig vrida och vända på den sjukt tunga vagnen. "Du måste hjälpa tiiiill"

När vi kom hem var vi helt slut, men väldigt stolta över det vi just lyckats genomföra. Det blir ett fint minne. Inte nog med att vi tog oss hem, vi började skruva ihop skiten på kvällen också. Den första hyllan var lätt och den skruvades ihop på några minuter med Jennifers hjälp. Men byrån som var i fyratusen delar och fyrtiotusen skruvar/spikar/etc dolade jag och Anna med helt själva. Vi har kommit en bit, men ska fortsätta på den ikväll. Jag ska nog ta och städa upp lite här sen. Det ser, som sagt, förj*vligt ut.

Idag fyller Cajza 19 år, GRATTIS :D

Imorgon kommer jag till Karlstad, det ska bli så kuuul och så sköönt. Tiden hemma ska spenderas med mormor och morfar, som kommer på besök på torsdag, med familjen, SannaMarieCajza och så min lille Calle. :) Jag längtar efter er.

Solen skiner, det är en underbar dag. Jag är förkyld, men jag är glad. Sen ska jag möta Anna på stan och shoppa lite. Fönstershoppa i alla fall. Och dricka kaffe. Och äta paj.

Ha en fin tisdag allihopa

L

Godmorgon.

Måndag, en ny vecka tar fart. Här sitter jag framför vår fina platt-tv och äter macka med kalkonköttbullar på, ägg och dricker mjölk. MTV är på och jag konstaterar att Norge gillar norsk hiphop :) Men det gör ju vi med så det är OKEJ.

Snart dags för intervju, sedan ska jag hem och äta resterna av thai-maten vi åt igår, mmmm. Sen ska jag ta trikken och sen bussen till Annas jobb på Smartclub på Alnabru (?). Hon slutar 16 och då ska vi göra stan lite, bl.a. kolla in Second hand-butik nedåt gata.

Justin på motorhuven! Vad precis vad jag såg nu. Någon ny låt med Rihanna, Rehab. Och där var han :)

Nu ska jag återgå till mitt ägg. Men ni får ha en bra dag och längta inte efter mig för mycket. På onsdag, på onsdag ^^,

L

Söndag

Igårkväll var vi på inflyttningsfest i Elins skapligt fräscha lägenhet. Jag och Anna var galet trötta och allmänt eländiga, vilket ledde till att vi lämnade partajet typ 20 över 11. Anna var duktig och glömde sin mobil där så vi fick gå tillbaka igen. Vi hann som tur var med den sista trikken och kraschade i våra sängar på direkten. Mamma och pappa hade ju varit här under dagen och det kändes underbart att få sova i en riktig säng. Vi tisslade lite om sånt som tjejer tasslar om och somnade sedan gott. Sov som stockar båda två och märkte inte alls av  när Johanna kom hem med sin kompis. Tredje gången den här veckan ;) Hon har energi den tjejen.

Idag har jag och Anna städat lägenheten, suttit i pjamas till kl 3, rättelse; jag satt i pjamas till klockan 3  (Anna har den fortfarande på sig) gått och köpt med thaimat och sett på Ice age. Tända ljus och bullar blev det också. Oh, så fint :) Riktigt skön söndag.

Imorgon ska jag på intervju :O Önska mig lycka till.
Och på onsdag kl 20 kommer jag hem!

Ha det bra,

L

Oslo, dag 5

Här sitter jag ensam i lägenheten som så många gånger förr (hur sorgligt låter inte det?) och lyssnar på Bright Eyes och har tänt ljus. Kosligt.
I'm glad I didn't die before I met you

Idag har jag varit på Toptemp och haft en liten intervju och sådär. Det gick bra och alla var jättetrevliga och hur glada som helst :) Det var verkligen fart på dem. Lite skillnad mot Arbetsförmedlingen det...
På måndag ska jag i alla fall på en intervju med Skoringen. Hoppas jag får det! Det är bara ett 12-dagarsvikariat, men det är bättre än inget. Verkligen bättre. Och skobutik! :) Sen skulle jag kanske få jobb på någon slags pr-firma som delar ut gratis kex, godis, mat osv på stan. Var tydligen många, unga svenskar som höll på med det så det blir säkert kul! Och väldigt lätt. Inte direkt som att gå upp till folk och be dem svara på en massa jobbiga frågor, sånt hatar ju folk. Men gratis - det är alltid gott.

Imorgon kommer mammi och pappi! Då får pappa ta och bjuda på svindyr mat utmed Karl Johan. Vad fint :)
Och en säng till mig! Behöver jag säga att det ska bli sköönt?

Nu är Tuss hemma hos familjen (Sanna, Marie, Cajza alltså) och myser. Men jag är inte bitter. För nästa fredag kommer jag hem och då blir det kalaaaaaaas! Och bilkörning. Jag är faktiskt sjukt sugen. Haha. Min lille röda väntar på mig. Puss på den.


Ikväll slutar inte Anna förrän kl 22, Jennifer åkte till Trysil med sin Calle och Johanna är och badar/tränar/vadvetjag? på sitt gym. Hon har köpt träningskort är verkar vara SÅ glad för det. Själv ska jag nog se en film eller nåt sen. Ja, så får det bli.

Trevlig fredag ska ni ha!

L


Linnéas Osloblogg, del 2

Inatt hade det tydligen varit full rulle här i lägenheten, men JAG, som ligger på soffan i vardagsrummet, vaknade inte av all aktivitet. När jag vaknade låg Annas och Jennifers madrasser på vardagsrumsgolvet, eller snarare i öppningen mellan vardagsrummet och "matsalen" så man fick liksom kliva över dem för att komma ut. Jag undrade aldrig direkt varför. När jag svettas, fryser eller är yrvaken fungerar min hjärna inte hälften så bra som den borde. Jag bara "jaja" och tänkte inte mer på det. När jag kom hem, efter att ha varit ute på stan med Tuss, satt sjuklingen Anna (borde jag säga förlåt? :/ Fast jag tvingade henne iofs inte att äta av mitt godis) och åt kakor. Hon berättade vad som skett. Ja, herregud. Jag säger bara att jag borde nog ha vaknat. Allt kan inte stå helt rätt till med mig. Nåja.

Jag var som sagt med Tuss på stan idag :) Det var en underbar dag, fint väder, frisk, kall luft och bra sällskap. Vi spatserade runt, gick ner till hamnen (där en man med en saxofon spelade fruktansvärt dåligt. Han spelade typ tre toner om och om och om igen), kollade affärer och fick gratis müslikakor och choklad. Det kändes som back in the old days. Om man bortser från det faktum att jag inte hade en aning om vart vi var eller vart vi var påväg. Mitt lokalsinne är inte mycket att hurra för. Men jag lär mig väl. Förhoppningsvis.

Sen har jag pratat med Trine, min handledare på TopTemp, och jag ska på möte/intervju med henne imorgon kl 1 :) Jag har även skaffat Lebara (inte Labero...), vilket innebär att jag nu har ett norsk telefonnummer. Så imorgon efter kl 14 når ni mig bara på det (så länge jag är i Norge, i sverige byter jag tillbaka). Ni som vill ha det norska numret får fråga! :)

Det känns som att det går lite framåt i alla fall. Och jag mår mycketmycket bättre i halsen. SKÖÖÖÖNT! Nu kör vi.

L


En nystart

Jahapp. Då ska man börja blogga lite igen då. Och inte bara för Cajza den här gången ;) Mamma och pappa vill nog läsa de med. Jag har ju, som de allra flesta vet, flyttat till Oslo. Här bor jag med mina 3 sambos Anna, Johanna och Jennifer.

Det är mycket som det ska fixas och dolas med, man är ju trots allt i ett annat land. Jag är numera en invandrare, som Calle påpekade. Jag och Anna har i alla fall fixat kopior på lägenhetsnycklarna och varit på skattekontoret för att få ett skattekort och ett norsk personnummer. Det skulle ta ca. en vecka. Och ett personnummer behöver man för att kunna skaffa ett norsk telefonnummer osv osv. Allt hänger ihop, det är så mycket att tänka på. Men imorn ska jag i alla fall ringa Trine på Toptemp för att boka in ett möte. Sen får vi hoppas att jag snart har ett jobb. :) Jag kan tänka mig att ta i stort sett vad som helst, så kan jag ju söka jobb jag hellre vill ha medan jag har ett jobb. Måste ju börja nånstans.

Jag har inte riktigt fattat att jag verkligen har flyttat hemifrån. Känns som om jag bara ska vara borta en liten sväng. På lördag kommer mamma och pappa hit med en säng. Inte för att jag inte har gillat soffan, men det ska ändå bli skönt med något lite rejälare ;) Sen på kvällen vankas det inflyttningsfest hos Elin!

Till sist vill jag bara tillägga att vänner som skjutsar en till bussen, bär alla väskor, skickar med en kasse med resegodis, en chokladkalender och en SOLOtidning med en massa fina kommentarer i, är vänner man ska hålla hårt i. Bästbästbäst.

Och Tuss, jag ska bli frisk så fort jag bara kan! Så kan vi dricka kaffe, äta någonting alldeles för mäktigt (typ, devil's cake) och uppdatera varann. :)

Det var allt för idag. Jag ska uppdatera så ofta jag kan!

L

RSS 2.0