this is for you, this is for me

Idag var vi på tur :) Jag, May-Lill och Naphaphon tillsammans med de små barnen, de stora var på tur igår. Vi gick bort till ett friluftsområde i närheten där vi matade fåglarna. Solen verkligen stekte och jag gillade mitt jobb mer än någonsin. På eftermiddagen ingick kidsen någon slags pakt emot mig där en efter en kastade av sig mössan och skrek "nejnejnej, vill ikkeee!" när jag bad dem sätta på sig den igen. Då blev jag så trött. Låt mig gå heeem. Men dagen idag gick rätt fort, jag fick gå tidigare och jag mötte upp Anna. Vi styrde kosan mot Aker brygge där vi grillade oss lite.

Imorgon kommer Calleeee :) Det gör mig lycklig. Hoppas på fint väder i helgen så vi kan gå på tur vi med. Åh, jag längtar så. Nästan så jag inte riktigt kan tro det är sant.


Sen så klippte jag av kristjans hår här om dagen.
Såhär såg det ut då.

herra

L

kex

Idag har jag jobbat. Hade det tidiga skiftet vilket innebar att jag fick nyckel, kom först till barnehagen, låste upp, tände och öppnade fönster. Sedan började jag, nästan spontant, att plocka ordning i köket. Jag är så vuxen nu. Jag är så viktig. Lite viktig i alla fall. Åtminstone inte oviktig. Och May-Lill tycker jag är flink :) Idag har det varit, och är, underbaaart väder. Var skönt att sluta klockan 3. Tog sällskap med Othmane from Marocko och Ana from Brazil en bit. ;) Det är lite svårt att förstå vad dom säger och vice versa... Men dom är schyssta i alla fall. Ler mycket. Det är bra! Jag gillar människor som ler mycket. :) Idag fyllde Eira 2 år (jag trodde hon fyllde 3, hon är så lång) och då hade hennes mamma bakat boller till alla. YAY? Då log i alla fall jag.

Här kommer några bilder från vår avskedsmiddag som vi hade för Johanna.









Och här bilder från vår feta städdag vi hade i söndags.











annabananna

- F*n vilken tung bok, alltså...
- Var den jobbig?
- Nej, alltså, vikten.

nu var det ett tag sedan

Det har hänt väldigt mycket bra saker sedan jag bloggade sist. Jag har haft en helt underbart påsklov med alla dom sakerna som jag ville att det skulle innehålla. Jag, Calle, Sanna och Lars var t.ex. på Gustavsvik äventyrsbad, haha. Myskvällarna har avlöst varann, sovmornarna likaså. Jag har haft mycket kvalitétstid med Calle och det har varit otroligt fint. Det är allt lite jobbigt med distansförhållanden :( Men nästa helg kommer han troligtvis hit och helgen efter det kommer jag troligtvis hem. Det är så värt det. Han är bäst. Har såklart träffat Sanna och Cajza och även Marie som nu flyttat hem från Branäs. Dom tjejerna. Priceless. Vilket inte helt osökt får mig att tänka på Tuss som jag ska träffa ikväll. yay! Familjen var det såklart fint att träffa också, min stöttepelare. Det är svårt att räcka till och hinna umgås med alla där hemma lika mycket, men jag gjorde så gott jag kunde. Helst ska man ju vara överallt med alla, men det vet vi ju alla inte går.

Efter att ha ätit braklunch med familjen och Örebroarna, minus Karolina, åkte jag bussen tillbaka med Anna och Jennifer. En känsla av att jag vill verkligen inte vara här sköljde över mig på väg tillbaka. Nu känns det mycket bättre. Solen skiner idag och jag har jobbat sen i tisdags på Storken barnehage. FULL FART. Men nu har jag kommit in i det, det är faktiskt väldigt kul med de lite större barnen även om dom har åsikter om min norska (men inte alls nu längre faktiskt!). Känslan av att vara en respekterad vuxen som faktiskt kan påverka barnen genom att visa hur det ska göras, säga till när dom gör någonting dumt (äter sand, slåss med krattan, buttar omkull de små som inte kan stå själv etc.) och kan trösta när dom är ledsna. Det sista är det allra finaste och är en så himla fin känsla. Man känner sig betydelsefull :) Deras små uppåtnäsor, röda, tjocka kinder, deras sumokroppar... Jag behöver nog inte säga att jag älskar barn? Och jag gillar att jag ska vara på Storken fram till det att Huseby öppnar.

Idag flyttar Johanna hem! :O Jag kan inte riktigt fatta det. Vår lägenhet ser ut som ett bombnedslag - bokstavligt talat! ja, herregud. Johanna var ute igårkväll och har inte kommit hem än, får hoppas hon dyker upp innan hennes pappa gör det, haha! Han ska komma hit och skruva ner sängen, det kommer bli så himla tomt i sovrummet nu. Han ska även hjälpa till med lite andra grejer som att fixa det mystiska hålet i väggen... Det kommer minst sagt bli konstigt utan Johanna.

Idag blir det fika och prat med Anna. Ikväll gos med Tuss. Puss?

L

åh, smickrande


ehm, ja. :)

a sunny place

Jag är hemma. Kom hem igårkväll och nu har jag tagit mig påskeferie, nam nam nam. Hoppas på mycket, sol, värme, ägg, godis, kärlek och skitsnack i veckan. Vi börjar redan ikväll med snaskätande och kanske ett parti Twister(?) hemma hos Sanna om någon timme eller så. Kändes tusen gånger bättre att åka hem igår mot vad det skulle ha gjort om min tid efter påsk hade varit oviss. Nu är den viss(?). Tisdag efter påsk har jag fått fast vikariat på Barnehage Storken (som Calle envisas med att kalla 'Café Storken'). Känns bra att ha nåt fram till det att vi öppnar på riktigt. När nu det blir...

Satt ute på vår bautastora altan förut, solen sken rakt i mitt likbleka ansikte. Läste en smaskig och lättläst chiclitbok samtidigt som jag smuttade på en päronloka. Jag har kommit på (efter en inte så himla lång fundering, men ändå) att jag dras till päronsmaker. Jag älskar päronsmaken. På isglass, på cider/dricka/loka, på godis, men jag skulle aldrigaldrig köpa ett päron. Äter det aldrig. Det är konstistensen jag hatar, men smaken - den älskar jag. Himla synd ju. Men erkänn, päronkonsistens är ju vidrig?

Jag har spärrat mitt norska kontokort. Jag tryckte min svenska kod 3 gånger. TRE gånger! Vem gör nåt sånt? Inte ens Anna 'Jag är ju verkligen BLOND' Hilmertz skulle göra något sånt. ;)

Nu ska jag ta longboarden till fröken Ulhagen.

trevlig lördag!

L


RSS 2.0