happy new year

bla bla bla. Jag säger bara gott nytt 2011. Jag längtar :) Nytt år, nya möjligheter, nya misstag som ska göras,
nya människor att dela upplevelser med, nya platser att besöka. The sky is the limit.
Och sluta leta i fickan efter meningen med livet, där kommer ni aldrig hitta den.

Life is not about finding yourself,
but about creating yourself.


Vi hörs nästa år!

L


2011

Nu är det sista gången jag släcker lampan och somnar detta året. Ni där hemma vaknar väl snart upp, utvilade och peppade inför nyårsfirande, hoppas jag :) Alla alla alla som läser, skriv era planer för natten. :) Jag saknar er så mycket.

Jag fick ledigt imorgon vilket innebär att jag har 3 lediga dagar framför mig. GÖTT. Jag ska uppdatera en sista gång för i år imorgon när jag vaknar så ni har något att läsa på förfesten. ;) Ja, lova att vara lite party poopers och sitta framför datorn och tänka på mig, om så än för en liten stund. Jag var precis inne på min gamla bildagboken.se och skrattade högt åt flera bilder. Hur man såg UT! Hur NI såg ut! Under nästa år ska jag lägga ut en nostalgibild lite då och då. Sånt man mår bra av, ni vet. :)

Den här bilden hittade jag i arkivet också. Är inte livet bra lustigt? Detta var sommaren 2006. Det känns som en hel livstid sedan. Gymnasiet och nästan 2 år i Oslo har passerat sedan dess. Och nu är jag här igen.



Som sagt, ska försöka få ihop ett litet "nyårsinlägg" imorgon.
Inspirerande eller oinspirerande, det får vi se.
Något ska man väl få ihop i alla fall,
känns som det hör till.

L


kkkaaaallltt

California cold. Idag (var troligtvis det igår också, burrrr) är det 36 F, 2 C, ute! Och 0 C i vinden. Soligt är det i alla fall. Det var bara det jag ville säga. Ha en fortsatt bra dag!

L

mår illa

Blöööö. Jag har ätit för mycket. Till kvällsmat åt vi cheeseburgare från In'N'Out (det händer ALDRIG här så alla var extas). Först det och sen har jag ätit en massa godis. Alltför många turkiska peppar och choklad och djungelvrål... Tror att jag lite undermedvetet äter så mycket för att jag vill att det ska vara borta till det nya året. Bättre jag trycker i mig nu och sen ger mig.

Lyssnar på Emil Jensen och är nostalgisk. :) Helt otroligt vad musik kan ta en tillbaka i tiden. En låt kan få en att känna saker som man glömt man känt. Det är häftigt det där. Imorse lyssnade jag på honom, läste svenska bloggar och skrev bara på svenska på MSN. För en kort stund flydde jag usa, jag var hemma på flickrummet och mamma och pappa och bröderna stökade utanför. Inte för att jag inte vill vara här - för det vill jag! Ibland är det skönt att bara... fly lite. :)

Imorgon ska jag jobba en härlig 12-timmarsdag. Börjar 10.30 och har från 13.00 bara Danny och Charlie, alla dom andra åker till San Francisco för att gå på basket. Är visning här imorgon så måste väcka Charlie från sin nap, om han inte vaknat självmant, ca. 14.30 och ta med honom och Charlie till biblioteket. Blir första gången jag kör själv med barnen, hoppas på fint väder hela dagen. Mäklaren skulle smsa mig när dom är färdiga med visningen så vi kan komma tillbaka. Ska bli skönt att komma ur huset lite. Jessica trodde dom skulle vara tillbaka vid 23.00. Får väl se ett par filmer efter att killarna är i säng. Funderar på The Departed och Finding Nemo, känns som en bra kombo. ;)

Boken om syskon som jag läser är otroligt intressant!
Jag älskar sånt. Kanske får bli en beteendevetare av mig istället.
Gud, vad kul.

L


Idag smsade Daniela mig om att nu var det klart med extension-papprena
och hon kommer förlänga med 9 månader från och med februari,
vilket innebär att jag åker före henne! Och det tycker jag är bra. :)

godnatt

nu är julen över. Regnperioden är vi däremot mitt uppe i. Längtar tills den är över och himlen är blå varenda dag. Snart är detta året slut. Kan ni fatta? Det är snart ett år sedan vi, strax efter 12-slaget, låg på Sannas vardagsrumsgolv och pratade och skrattade och tillslut halvsov. Nu är det huset någon annan familjs hus. I år är det sista nyårsaftonen på Ringvägen också, mamma och pappa flyttar in till stan. Jaa. Så kan det vara.

Dags för tandborstning och lite bokläsning innan jag somnar. Fick en bok av mamma i julklapp som heter "Äldst, yngst eller mittemellan - Din placering i syksonskaren och hur den påverkar dig". Väldigt intressant. För jag känner många som inte är och beter sig "som dom borde" med tanke på vart dom är i syskonskaran. Men det är ju mest enligt mina teorier eftersom jag inte kommit speciellt långt i boken. Är du ett typiskt storasyskon? Eller en typisk lillasyster? Eller mellansyskon i en familj med bara bröder? Som Danny här är. Det är då inte det lättaste att vara. Allt har väl sina för -och nackdelar. Fortsättning följer...

Puss

L


heeej

Hej på er. Jag är så himla trött, men kände ändå att jag skulle lägga upp några bilder ni kan kolla på när ni är sådär härligt julaftonsbakis. Glögg, lussekatter, Aladdin... jag är avundsjuk.

Så ja, idag var vi en tur till kyrkan. En katolsk kyrka då familjen är katoliker. Daniela också. Det var väldigt annorlunda! En intressant upplevelse och det var riktigt häftigt. Och mina pojkar var så himla fina med skjorta, väst och vattenkammat hår. Charlie hade en röd napp dagen till ära. Efteråt åkte jag och Daniela hem till henne och väl där åt vi en chilensk maträtt som jag inte minns namnet på. Det såg ut som små calzone iallfall och inuti var det köttfärs, ägg och oliver. Glömde ta kort på dom. :( Nu är vi hemma hos mig och ska krypa ner i sängen. För i natt kommer tooomteeeen! Godnatt. Vi hörs snart på skype, familjen andersson! :)


Tagen imorse. Inga -20 grader här inte. Och ingen snö. :/


mätt och glad!
(jag lovar att jag inte sitter sådär på fina middagar, pappa)


ñami ñami


Min julklapp från Daniela.
På baksidan stod det "Believe in the beauty of your dreams" :)


kyrkoutfit
typ.

NU är det verkligen dags att sova.

GODNATT!

L

Goood juuul

Julafton hos er nu :) Är troligtvis ingen som kommer läsa det här idag, men man vet aldrig. Dagens ungdomar med dessa mobiltelefoner och datorer, cmc:ar säkert hela julafton. Hoppas ni får en fin julafton i alla fall och att ni skänker mig en tanke som är så långt borta. Jag har precis slagit in alla julklappar utom en (tejpen tog slut!). Imorgon brummar jag iväg för att hämta upp Daniela (känns bra att jag kan vara den som plockar upp folk nu) för att sedan komma tillbaka hit och göra oss julfina när vi ska till kyrkan. Det kommer bli jättemysigt och jag ser verkligen fram emot det! Lite kyrkmys och fina sånger och efter det åker jag och Daniela hem till henne för att ha vår eget julaftonsfirande. Kommer tillbaka hit till mig och sover julaftonskväll till juldagen. På juldagen ska det öppnas paket! Det är ju så himla mycket mer logiskt att ha det så. Varför gör vi det ens på julafton? Säga vad man vill om USA, men där har dom faktiskt rätt. Julklappar borde öppnas på juldagsmorgon. Har köpt mig en fin, grön pjamas också som jag ska ha på mig. Hoppas alla gillar sina julklappar :) Charlie är så himla härlig. Igår (onsdag) var vi hemma hos mormorn och morfarn för "lilla julafton" tillsammans med Jessicas brors familj. Charlie fick ett paket och ur det fiskar han upp ett silkespapper och gör stora ögon (ännu större än vanligtvis) och säger "oooooh!". Hahaha. Han hade inte brytt sig om det var presenten. Fint så länge det varar. Nästa år vill han väl ha en "Ipad", eller något. Danny önskade sig en Ipod i år. Inte ens jag har en Ipod. Prylar, prylar, prylar. Mer, mer mer. Tacka vet jag mamma och pappa som önskar sig bodylotion och påsklämmer och andra "bra att ha saker".

Nu ska jag ta mig en dusch och sen krypa ner. God jul igen på er alla. Drick glögg, tryck alladdin och krama om varandra. I love you. <3

L

korkort!

Da har man tagit korkort for andra gangen i sitt liv. Det var inte fullt lika svettigt och svart denna gangen, men det kandes bra skont efterat. Firades med en macka och en chaite tillsammans med Daniela :) yaay!
L

favoritord

använde en applikation på facebook som heter "favoritord". Den visar de 20 orden jag använt mest i mina statusuppdateringar det senaste året. Grattis, Marie - du kom på en femteplats! Äta kom bara på 17-plats...

1. Bra
2. Snart
3. Oslo
4. Imorgon
5. Marie
6. Bästa
7. Sitter
8. Hemma
9. Mycket
10. Solen
11. Soffan
12. Calle
13. Sista
14. Precis
15. Lite
16. Fina
17. Äta
18. Tack
19. Sova
20. Säger

Bra kom på en förstaplats. :) Hoppas att bästa kommer att avancera nästa år!

L

jag överlevde

och det gick faktiskt ganska bra idag också. Men jag var så sjuuuuuuukt trött imorse. Charlie vaknade först klockan 2 på natten, sedan klockan 5 och sedan kvart i 6. Kvart i 6 plockade jag upp honom, tog honom till nedervåningen och satte på Byggare Bob på tv:n. La mig i soffan med en filt om mig. Morrade på Charlie när han kom och ville nåt. Han var helt utvilad han. Conor kom upp kl7 och Danny strax därefter. Det blev en lång dag. Jessica och John kom hem halv7 ikväll och då försvann jag upp till mig ganska snabbt. Det känns som jag sprungit ett maraton, min kropp är helt färdig. Imorgon ska jag få låna batmobilen för att handla julklappar.
Ska plocka upp Daniela runt 12 så får mig en sovmorgon, det behöver jag.
Denna veckan har det varit mycket jobb. Hoppas nästa vecka blir lite lugnare.
Nästa vecka är det julafton/juldagen! Tänka sig.
Måste köpa mig en fin pjamas också för kort kommer ju säkerligen tas
på juldagsmorgonen. Då kan man ju inte se ut som ett skrutt heller.

Som sagt så är jag ganska sliten nu.
Ska borsta tänderna och krypa ner under täcket och läsa
lite i min Dalai Lama-bok innan jag somnar.
Söndag imorgon. Fjärde advent. Här bryr sig ingen

När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran,
och alla barnen räknar
da'n före da'n före doppareda'n

L <3




fredagskväll för en singelmamma

Ja, det är nog ungefär såhär det kan se ut då. Jag sitter här i soffan, nyduschad med min korallfärgade "all you need is love"-hood och snorar. Dricker en kopp te också. Alla tre pojkarna är i säng, men bara en är nybadad. Ja, lilla mamma orkade inte bada dom andra idag, det tar vi imorgon. :) Måste ju ha lite saker att göra då. Imorgon är jag nämligen HELT själv från 8.30-18.00 (mormorn har varit här i kväll. Jessica och John är i SF). Första gången jag är ensam så länge med alla tre killarna, men det ska nog gå bra. Vi ska allt hitta på andra saker att göra än att slåss och skrika. Jag har börjat få en liten, jobbig förkylning känner jag. Kurerar mig med te och banan (dom hade inga apelsiner. Ja, jag vet att det inte är samma sak, men det är gott. Och så främjar det sömnen). Jag återkommer efter morgondagen och berättar hur det gick. Det jag kan förutse redan nu är:

- Charlie kommer vakna tidigt. 5.30 kanske. Och kanske en gång i natt med.
- Conor (och kanske Danny) kommer också vakna tidigt och känna på sig att det är en lite speciell dag.
- Killarna kommer gå runt i pjamas till lunch
- Det kommer regna
- Minst en film kommer visas
- En time out kommer utdelas
- Jag kommer behöva påminna mig själv om att nästa vecka troligtvis kommer bli lugnt och att jag kommer få äta en goood middag med Kathi och Daniela när jag slutat jobba för kvällen.

Kathi åker hem till Tyskland på söndag och ska stanna över jul och nyår.
En del av mig avundas henne som får åka hem,
men den andra delen, som är den största, avundas henne inte det minsta.
Jag har sagt hejdå, tagit det där jobbiga avskedet en gång.
Jag vill INTE utsätta mig för det ytterligare en gång om ett par veckor.
Hon har pojkvän hemma i Tyskland som hon blev tillsammans med just innan
hon åkte hit. Säga hejdå till honom igen.
Nej, så mycket tycker jag inte om att plåga mig själv.
Jag är HÄR nu. Amerikansk jul blir spännande.
Klart jag kommer sakna hjärtat ur mig efter familjen.
Men det är när man verkligen kommer ifrån dem som man inser hur ovärderliga
och viktiga dom är. Samma med vännerna.
Det finns INGA som er och ingen kan någonsin ta er plats.
Tänker på er varje dag <3
Men jag vill inte hem för det. Kom gärna och hälsa på dock!

Nu ska jag försöka varva ner hjärnan och sova. Lång dag imorgon.

Godnatt!


Danny, jag och Conor igår efter deras julshow.

L

äntligen

Har det blivit stilla i huset. Hade alla tre killarna för läggning ikväll, och det var faktiskt Charlie som var besvärligast. Han ropade och skrek när han skulle sova. Tror att han har en för lång nap på dagen faktiskt, får korta ner på den så att han är riktigt trött när han ska sova. Nu sista gången jag var inne till honom satte jag på lugn sovamusik, lät nästan samiskt, på något vis. Eller som älvor sjunger i skogen. Typ. Och så satt jag i gungstolen intill hans säng och väntade ett tag. Nu verkar han ha blivit helt stilla. Nästan 2 timmar efter vanlig läggdags...

Jessica och John är på jazzkonsert ikväll, uppklädda till tänderna. Och det är inte som när vanligt folk går på konsert utan dom känner nästan alltid artisten personligen. Yep. Coolaste evvah är ju att John träffad Paul McCartney. Jessica satte ihop en bok till John i julklapp med kort och sådär från hans senaste år, och där var minsann ett kort på han och Paul McCartney. :)

Fick ett mejl från Riccard idag och jag blev så glad :) Ska ta och svara på det nu.

Annars då? Jag kan slänga in lite kort från den senaste veckan.


Vad ÄR det där?! En jääättelång, äcklig mask.
Aldrig sett något liknande.


Charlie och jag lekte i bäcken.
Han ser lite rädd ut, tycker jag. :(


Jag, Daniela och Sebastien var på vår älskade Irländska pub
Stout Brothers förra helgen.


Jag hittade och köpte svenska pepparkakor :)
Har inte ätit en enda av dom än.


Lördags. Vi bakade cookies (amerikanskt recept, jätteäckliga) och
pumpakaka tillsammans med Kathi's värdbarn.


Underbart fin utsikt från Kathi's bakgård.
Syns såklart inte bra alls på kortet.
Fint var det i alla fall :)


Lite firande för Guilaine som fyllde 21 på måndagen.
(Detta är nu i lördags)


Glada gänget på Christy's.

Det var allt för ikväll.

L

stolt mor

Ja, jag känner mig som en sådan. Varför? Jo, Calle kom in på journalistprogrammet! Jag är näst intill euforisk! Jag har tänkt på dig och hur duktig du är hela dagen, Callekillen :) Önskar jag var hos dig nu och kunde katta dig och laga dig fyllda paprikor. Och sätta på en katastroffilm med chips och dip som tilltugg. För det förtjänar du. Duktiga killen! Nu ska det bli en journalist av dig. Det är ju helt perfekt. Är så stolt över dig. <3
Hoppas du inte tyckte det var jobbigt att jag skrev ett helt inlägg i din ära.
Haha. Fast jag tycker alla ska få veta hur otroligt bra du är.
Nu ska jag fira med att lyssna på Bob Dylan. Puss.


L



torsdagstrött

FÖRSTÅR INTE VARFÖR JAG KAN SKRIVA MED SMÅ BOKSTÄVER I RUBRIKEN, MEN INTE HÄR. KÄNNER MIG LITE EXTRA TRÖTT IDAG. DET ÄR JU TROTS ALLT TORSDAG. VÄDRET ÄR INGET VIDARE HELLER. DET ÄR MÖRKT OCH DIMMIGT OCH KYLIGT. JAG OCH CHARLIE HAR MORGONMYS, JAG I MJUKISKLÄDER MED KAFFE, HAN I SPARKDRÄKT OCH MED JUICE. VI LIGGER I SOFFAN OCH TAR DET LUGNT FRAMFÖR THOMAS THE TRAIN. JAG LÄT HONOM LEKA MED BLÅ PLAY-DOH HÄR VID SOFFBORDET, VILKET JAG VET ÄR ATT LEKA MED ELDEN. MEN JAG VILL INTE LÄMNA SOFFAN ÄÄÄN. LA FRAM ETT UNDERLÄGG I ALLA FALL. HOPPAS NI HAR EN SKÖN TORSDAG. NJUT AV SNÖN!

hallå

Upp och hoppa klockan 7 imorse för att följa med Jessica på yoga efter att ha lämnat killarna på skolan. Var läängesedan jag var på yoga och det kändes. Var nog stelast av alla som var där, och då var jag ändå yngst. Jag och Jessica var "the kids" och Jessica är 37. Men det var otroligt skönt. Den första halvtimmen var mitt huvud överallt, men den sista halvan lyckades jag samla mig. Höll på att somna på slutet när vi fick ligga raklånga och vila. Jessica skrattade åt mig när jag satte mig upp med ruffsigt hår och rosiga kinder.
Körde mini vanen för första gången idag också. Stor bil. Men det kändes bra, höll på att preja ner en bil i diket, men annars flöt det på. Frågade Charlie efteråt hur han tyckte att jag skött mig, men han bara log och sa ingenting. Jag tolkar det som ett MVG.

Sitter i soffan i vardagsrummet i det stora huset. Är inte säker på om Internet funkar i mitt gästhus nu... så jag stannade kvar här. Gjorde mig lite chaite och slängde upp fötterna på bordet. Fötterna som förövrigt är klädda i mina fina sockor i gult och blått :) Det är så mysigt här nu, det lyser lite i köket annars är det nedsläckt förutom julgranen och ljusen som sitter i granriset som i sin tur är lindat runt räcket på övervåningen, är ju som ett loft så det lyser ner på mig. Eller loft lät ju fel. Vad kallar man det? Det är i alla fall full takhöjd här där jag sitter och man kan stå på övervåningen och kolla ner på mig. Ja ja. Har huvudvärk så ska nog snart traska upp till mig.


Ett kort på granen som jag tog förra veckan.
Detta var innan den var pyntad.
Och det är såklart mycket mer stämningsfullt
nu när det är mörkt :)


Godnatt, säger jag då.

L

THE BIG DECISION

Som ju egentligen är det enda beslutet som makes any sense - USA blir inte av med mig än. Jag har haft ett långt, skönt prat med Jessica om Conor-situationen och jag ska nog allt ta mig igenom det här. Är så otroligt mycket saker jag vill göra med barnen och på min fritid innan jag åker hem. Jag har en lista på saker jag vill göra under mitt år, här kommer de saker som jag har i huvudet nu:

- Los Angeles (part2)
- Parta/shoppa/strosa i San Fransisco (part3, 4, 5, 6, 7...osv)
- Besöka Alcatraz
- Las vegas!
- Se en stor show (kanske Lady Gaga i Las Vegas i mars?)
- Träffa en A-kändis
- Bestiga ett högt berg och kolla på utsikten
- Grand Canyon (åker jag dit så kan jag väl bocka av ovanstående också)
- Bada i havet
- Prova på surfing
- Gå på fler vinprovningar
- Få besök av Marie (kanske sanna?) och familj :)
- Lära mig mer om vin
- Åka luftballong över the wine country, Sonoma & Napa
- Ta körkort
- Öppna julklappar den 25:e, äta mer konstig mat, fira fler amerikanska högtider osv...

Detta får bli det utlovade skoinlägget också. Här kommer mina tre senaste par.


Forever21


Minns inte vad affären hette


Zara

tankar

Det har varit tufft i det senaste. Har haft mycket att tänka på och stora beslut att fatta. Mitt huvud är en enda röra. Har pratat med mamma och pappa och det var riktigt skönt. Prata svenska och bara vara någons dotter för en gångs skull. Inte att jag inte alltid är någons dotter, men det är skönt att ibland få... spela ut det, liksom. Är jobbigt att vara vuxen ibland. Den som inte tycker det måste vara galen.

Snart kommer Daniela och hon har lovat att ta med någon chokladigt till mig. Jag behöver verkligen det. Ska bli skönt att få prata med henne också. Det är det enda som hjälper i tillfället. Praaaata om det. Även om det är skitjobbigt och det känns som att det enda jag säger är "I dont knooow". Jag orkar inte dra vad som händer för er alla, men fattar jag något stort beslut så lovar jag att ni får veta. Jag vet ju inte ens själv vad som pågår. I need to figure it out, ingen kan göra det åt mig och det SUGER.

Seems like it's trouble in paradise.

(är ingen ny chicago-situation, jag lovar.)

Ge mig choklad nu.

L

första december

Det är en trött tjej som skriver. Jag hade en lång sovmorgon igårmorse vilket innebar att jag hade stora problem med att somna igårkväll, vilket inte var så lyckat då jag skulle upp och hoppa kl7 imorse. Anyhow. Var på Santa Rosa Junior College (vet inte varför det heter junior? Det måste jag kolla upp) tillsammans med tyska Kathi för att prata med en vägledare. Eller vägledare och vägledare. Det heter så i alla fall, men han sa inte så mycket. Han hjälpte oss signa upp och kryssa i "american citizen"-rutan vilket gör att kurserna kostar 26 dollar per unit iställer för 200 som det skulle kostat annars. :) Ganska bra grej. Han hade hjälpt Daniela med samma sak så vi hälsade från henne och blinkade lite med ögonen. Mötet gick på en halvtimme för båda och Jessica plockade upp mig för att sedan släppa av mig och Charlie på biblioteket för story time. Trodde jag! Icke. Det var husbygge på gång. Lite som pepparkakshus fast utan pepparkaka.


Ja, såhär såg det ut. Jag byggde och Charlie pillade loss och åt.
Bra födelning där.


Mmm, klubbaaaa!
Alla andra barn satt i knät på mamma/au pair eller på en stol intill.
Alla utom Charlie som var överallt, pillade på allas hus,
åt saker från golvet och gömde sig bakom gardinen.
"Vi ska BYGGA HUS, Charlie. Och du ska ha ROLIGT! Kom nu!"
Nejdå, så sa jag inte alls. :)
Jag är supertolerant och superlugn.
Jämt. :)
.........

När Conor och Danny kom hem från skolan fick dom också bygga pepparkakashus.
Själva pepparkaksdelarna var jättehårda och typ omöjliga att ha sönder.
Och godisarna var också hårda så dom ville inte äta dom.
Genialiskt. Fick faktiskt ihop två finfina pepparkakshus
och Danny sa t.o.m "Ah, this is such a nice evening! Craft time together"
Haha, sötnosen.

Fast sen spårade dom ur. Skrek, slogs och sprang runt.
Var troligtvis en sockerchock (dom åt en massa glasyr)
så jag fick sätta alla tre i time out för första gången. (oooh...)
Dan och Conor på sina rum och Charlie satte sig frivilligt bakom julgranen och tog en paus.
Woaaaahhhh, dessa ungar. Jag blir galen på dom ibland.
När Dan lugnat ner sig fick jag en försoningskram. :)
Conor och jag har fortfarande en lång väg att gå,
allting är definitivt mer komplicerat när det kommer till honom.

Nu ska jag duscha av mig denna dagen och krypa ner i sängen.
Börjar 10.30 imorgon och det är skönt. Behöver mina 9 timmar.

L

RSS 2.0