Världens bästa semester part 1


I väntan på lilla mig. :)


Euforiska tjejer i taxin från flygplatsen.
Vi tog en kort paus i babblandet för att ta ett kort.


Utsikten från lobbyn.


Jag och Sanna kirrar biffen medan Marie fick vakta väskor utanför.
Kanske bäst så :)


Tittut! Världens goaste personal på Bayside hotel.
Och ni ser ju vad gulligt det är.


Lite vin för att fira att vi äntligen var tillsammans igen.
Sanna öppnade flaskan med kniv och grillbestick.
Det blev Sannas grej under veckan, och vi blev lika
glada varenda gång hon lyckades!


Första dagen gick vi väldigt mycket fel. Ca. 3 km i fel riktning.
Men inga sura miner här inte.


Tillslut kom vi fram dit vi skulle, till 3rd Street Promenade.
Lunch ute blev det, småtaskig sallad och gott vin.
Och en skönsjungande myskille några meter ifrån.


Äntligen kom solen och då åkte hatten på!
Och spenderarbyxorna...


Var ju fredag och dags för fest. Vi drack stora Corona, vet inte om det syns så bra?
Syns ju inte alls faktiskt.
Stora var dom iaf.


Sen togs inga fler bilder, vilket är himla synd :(
Hade en så galet rolig kväll i alla fall.
Skulle på en inneklubb, men hamnade istället på en irländsk bar
och jag har nog ALDRIG haft en tråkig kväll på en sådan.
Träffade många intressanta, roliga och galna människor.
Vad hände förresten med vår home gal from Memphis? haha


Dagen efter. Maries kompis Frida och hennes kompis Sanna ville ha med oss på midsommarfirande (sådär en vecka för tidigt) i Hollywood och vi var inte sena att hänka. Men lite trötta var vi.


Skål på vår balkong.


Hollywood blvd.


Frida och Sanna.


Det här kortet kommer dom hata, men jag älskar det. <3


Kul att dansa :)


Sanna har dom roligaste korten från den här kvällen, men dom har jag inte.
Här är vi utanför och försöker klura ut vad vi ska göra med resten av kvällen.
Vi åkte hem och stupade i säng. :)


På väg till Santa Monica Pier för lunch


Nej, Marie, det var inte roligt.


Snygg-Sanna


Godaste lemonaden!




Sanna och Marie åt nåt grillspett


Och jag åt fisk och mos i hummersås.
åååååhhhh vad gott det var.
Riktig Linnéa-mat :)


Hopp!
Sanna siktar på soptunnan


Vårt rum


Hopp igen.
På väg ner till stranden för att hyra cyklar,
dom bilderna får ni imorgon eller så. :)

L

jag lovar

Bilder från tidernas bästa vecka kommer upp inom en snar framtid! Det finns en hel del godingar så får nog göra en slags kapitel-thingy av det. Ha tålamod. Dom är värda att väntas på ;)

L

pling plong

What the..?!



Fet överrasking klockan 22 en tisdagskväll.

ibland undrar man

om det verkligen är på riktigt. :)

Åkte hem från Sonoma tidigare idag, hade spenderat förmiddagen med Vito.
Vägen mellan Sonoma city och Kenwood är så otroligt vacker att man tappar andan. Hade alla rutor nere, himlen var klarblå, solen lyste varm och Taylor Swift strömmade ut genom högtalarna. "he's got a smile that can light up this whole town I haven't seen it in a while since she brought you down...". Sjöng med. På båda sidorna ser man berg och oändliga vinodlingar. Sonoma valley, The wine country, Northern California. Här bor jag :)



L

lör-lör

Det har varit en väldigt intensiv vecka, men det har också varit en väldigt, väldigt bra vecka. Det hela kickade igång förra lördagen med San Francisco (se föregående inlägg) och sen har det bara rullat på. Med en massa jobb på olika ställen, hemma i huset, vid det nya huset, på fest nära San Francisco, på en jättefin lekplats i San Rafael. Det har varit flängigt, men kul. Det var killarnas första sommarlovsvecka så dom är ju hemma hela dagarna nu. Dom verkar helt klart vara på bättre humör nu när det är slut på skola, men fortfarande så är ju 1 timme med alla 3 som 10 timmar med bara Charlie. Och då blir man ganska trött.

Sen i tisdags var jag ute och åt med Vito på den finaste restaurangen jag någonsin varit på. Det vare ju bara en vanlig tisag, hade jobbat hela dagen. Vi åkte till Sonoma city och svängde upp vid ett jättefint hotell/spa/restaurang. Ljus i träden, vattenfall, fontäner, små gubbar i fina kläder i alla hörn redo att öppna dörrar, bära väskor eller parkera bilar. Jag borde ju anat när det var Vito. Han hälsade på alla vid namn, såklart. Jag blev lite full i skratt med en gång, men man kände sig verkligen som en prinsessa. "Welcome", "good evening, miss". Jag var ju sååå underklädd (så kan man väl säga?) i mina ballerina, en svart klänning och en senapsgul kofta. Och smutsigt hår i en hästsvans. Men såg faktiskt en man i shorts där inne, och en kvinna med alltför mycket grön ögonsugga. Det är ju trots allt Kalifornien, tror inte någon blev upprörd över hur jag var klädd. Paret brevid oss firade 10-årsjubiléum, paret intill dom 25. Det var den sortens ställe alltså. Vi år en enkel 8-rätters. Haha! Fick smaka på kaviar, men det tyckte jag inte om. Tycker nog bara om Kalles kaviar. Fast inte ens det skulle jag nog tycka om att äta med sked...
Vi satt där i 3 timmar och diskuterade livet och människor. Och åt rätt efter rätt. Servicen var helt otrolig, misstänker att dom står och smyger på en, läser av kroppsspråk och är framme direkt när man är klar. Men även om dom nu gjorde det så kändes det inte jobbigt, även om man tänker att det kanske borde göra det. Det var verkligen en upplevelse, men önskar ändå att jag hade klätt upp mig mer. När vi körde hem lyssnade vi på Here comes the sun och jag kände mig som en mätt och glad kunglighet.

Vi var och besökte det nya huset (vingården <3) på onsdagen. Planterade morätter, tomater, sallad och vattenmelon. Conor, Danny och jag sprang runt bland vinrankorna, såg en hare och ett rådjur. Vi gick nästan ända ned till dammen som man kan simma i på sommaren. Vi åkte även runt i "The Gator", den är som en liten bil utan tak som är gjort för att man ska kunna åka runt i den på vinodlingen med verktyg och sånt där bak. Mormorn körde, hon älskar den! Charlie satt brevid och Danny och jag satt där bak. Det svängde och guppade på ganska bra, men gud vad kul det var. Måste körde den själv nångång.

Ett par bilder från vårt nya hem. Flyttar i juli!

 

På onsdagskvällen kom Christian, Mårten och Daniel hit till mitt enkla krypin.

Vi åt Skittles och M&M och pratade och spelade Plump.

Så himla mysiga killar, var kul att ha dom boende hos mig ett par nätter.

På torsdagskvällen, efter en 12-timmars arbetsdag kom jag hem till ett glatt gäng som var i full gång med att laga finmiddag. Dom hade varit på vinprovning med Vito hela dagen och efteråt tog han dem förstås till Whole Foods, finaste och fräschaste matbutiken there is. Och så kostar det ju därefter. Köttbitarna hade kostat 15 dollar styck. Men gott var det. Vito joinade oss också och vi hade en skrattfest till alltför sent/tidigt på morgonen. Sen upp och jobba. Och vi hade visning kl4 så var tvungen att städa killarna ur huset. Vad dom skitat ner! Tandskrämssprut på spegeln, skägg i handfatet och en allmänt mysko lukt. (Som fortfarande hänger kvar, men som gör mig lite glad).

 

Idag ska jag möta upp Daniela och antingen åka till poolen vid hennes gym eller hänga i en park. Jag vill bada! Men Daniela har ont i halsen, så vi får se.

 

Bjuder på en sista bild från förra lördagen. Den är härlig och HELA gänget är med. :)

 

 

Om en vecka ligger jag på någon strand med Marie och Sanna. :)

Mer behöver väl inte tilläggas.

 

L


keep on dancin' til the world ends

Så Chrille och hans två kompisar Mårten och Daniel kom upp till
San Francisco i lördags. Var så himla skönt att få höra och prata lite svenska,
fick till och med för mig att dom luktade annorlunda, på ett bra sätt. :)
Och dom var så fina och hade så fina skor.
Jag blev helt till mig när jag såg Chrille på parkeringsplatsen,
tror jag gav ifrån mig ett litet spontanskrik.
"Chrille, du är en snyggaste killen jag sett på 9 månader!"


Och den mest solbrända också. :/


Daniel och Simona


Chrille förstod inte skämtet?
Eller så sa dom nåt på spanska.


Busar!


haha :)


taxi taxi taxi
Förlåt mamma, han körde försiktigt :)


Jag vet inte riktigt.


Glada svenskar!


hihi




Tog en liten paus vid hjärtat.
Tycker jag matchar fint med jackan :)


Inne på Vessel


Lycklig tjej!
P.s. Today's kiss a swedish person day.
Rim :)


Gänget minus Chrille utanför klubben.

L

fredag, tralalala

Har haft världens slappaste dag. Vaknade, tog en dusch, packade och började jobba kl 11.45. Kom ned, Jessica, Conor och Danny åkte iväg för att se Kung fu panda 2. Gjorde Charlie redo för en nap, läste en liten bok, han somnade med en gång precis som han alltid gör. Han fjantar bara runt och är jobbig med Jessica, av någon anledning. Satte igång en tvätt, plockade lite och satte mig sedan framför tv:n med en kopp kaffe. :) Real housewives of Orange County! <3 Klockan gick, vek lite tvätt, dags att väcka Charlie, vi lekte en stund och sen kom Jessica hem för att plocka upp Charlie, åka på Conor's baseballmatch och jag var OFF :)

Nu väntar jag mest på att Daniela ska träna klart och komma och hämta upp mig. Ska sova hos henne i natt och imorgonbitti tar vi bussen in till San Francisco! Väl där ska vi möta upp Christian Mattson aka. Chrille :) På kvällen blir det partyparty. Är grymt taggad, ska bli en bra helg!

Nu ska jag äta chokladpudding till efterrätt och se på Big brother. Trevlig helg!

L


Oslo 2010 :)
Förstår inte varför jag ser gravid ut...

sådär härligt efterjobbet-trött

Klockan är 5 i 7 på kvällen här och jag är halvt nedbäddad i sängen. Dagen har gått bra, men vädret gör ju en galen. Det var regn hela morgonen. Framåt eftermiddagen börjar det spricka upp, tjoho! Varmt, av med tröjorna. Nej, då kommer det jättestarka vindar och solen går i moln. Kommer tillbaka. Går i moln. Regn! Sol. Moln. Man blir ju helt koko. Den enda som inte verkar ha nåt emot det är Charlie, han älskar alla slags väder och skulle troligtvis sova ute bara han fick. Han är en riktig livsnjutare. Får han en glass eller nåt annat gott går han alltid ut på baksidan, sätter sig på stenkanten utanför dörren, ler mot solen och säger "mmmmmm!". Sedan vänder han sig om, klappar vid sidan om sig och ropar "Nea!". Där sitter vi en stund och pratar om livet. Eller jag pratar mest och han håller med. Livet har sina goda stunder. :)

Idag gav Danny mig två sköna från-magen-skratt.
1. Han skulle läsa sin egengjorda "I LOVE"-bok för mig. I den har han skrivit meningar om saker och människor han älskar. Han hade även ritat små bilder av sakerna också. När vi läser vanliga böcker tar han oftast hjälp av bilderna när han inte kan se vilket ord det är. Nu var det ju så att han ritat bilderna själv lite snabbt sådär med en tjock tuschpenna och då såg dom ju ut därefter också. Han ljudar fram orden.... "Iiii lloovee..."han slänger en blick på bilden, sedan på ordet, bilden igen och sedan på mig. "Linnea, what IS that?".
"Hahahahaha, i dont know, it's your picture! Read the word then"
"aarrgghhh"
Hahahahahaha, tooooo bad.
Inte alltid lätt.

2. Vi lekte ute vid deras klätterställning. Jag satt uppe i den och Danny klättrade upp på klätterväggen. I en av greppen man håller sig i för att klättra upp, så hade det samlats lite vatten.
Danny doppar sina fingrar där i och säger sedan tyst "father, son and the holy spirit" och
tar sig på pannan, bröstet och axlarna, ni vet.
Sedan ropar han på mig och gör samma sak igen med stooor inlevelse.
Dan my man.
Din far skulle bli så stolt. ;)



L

tisdagkväll

Sitter i min säng, som vanligt när jag inte jobbar. Äter en skål med cinnamon crunch med mjölk, så himla gott. Har aldrig varit något "cereal lovah", så att säga, men detta älskar jag.

Kuckelurar och filurar lite. Undrar vad Kathi ska göra imorgon när hon vaknar. Blir sorgsen när ja tänker på att hon inte är här längre. Men det är ju inte som om hon gått och dött, hon har ju bara flyttat hem till Tyskland och så fasligt långt från Sverige är det ju inte. Vi ses säkert snart. Men ändå. Tomt.

Imorgon ska det bli 13 grader och regn. Kul! Vart är det jag är nu igen? Är ju för tusan bättre väder hemma i Sverige. Nu är det snart juni och sommaren får ta och kicka igång. Kommer ju vara kritvit när min semester börjar 16:e juni. Men skitsammaaa för vi ska till LA och surfa och sola och bada!


Espresso, mocha och latte?

L

RSS 2.0