- & +

-

Varför kan jag knappt se några program på svtplay?
"Denna video är av upphovsrättsliga skäl geografiskt blockerad utanför Sverige."
Ja, men tack så jättemycket för den!
Jag känner mig diskriminerad av mitt eget land.
Ja, men lite så.
Det är väl för att jag INTE ÄR i Sverige som jag vill kunna kolla på program på svtplay, annars hade jag väl gjort det på tv:n? Nääääee, säger jag. Man blir ju lite sur.

Jag är supertät i näsan.
Om det beror på förkylning eller någon slags allergi vet jag inte riktigt.
Hela familjen snorar här pga. allergi i alla fall.
Hur som helst så suger det.

Köpte en Cosmopolitantidning idag.
Inte konstigt att den är hälften så dyr här när det är dubbelt så mycket reklam.


+

Nu är det inte så länge kvar tills jag åker hem!
Ca 10 veckor! Hur galet är inte det?
Jag längtar efter Sverige, Göteborg, mina galna, svenska tjejer (jag inser ju mer och mer hur störda ni är. På bästa möjliga sett. Inte en tråkig stund med er <3), familjen, gå på konditori eller café och äta nåt annat än donuts eller cupcake till fikat, kullersten, björkar, skola, snygga människor (haha), snygga människor med snygga kläder, BRA musik ute på klubbarna/barerna, dagar och kvällar i parken, att kunna gå hem efter en utekväll, att kunna träffa kompisarna när jag vill (GUD VILKEN LYX!), äta kokt potatis, bearnaisesås, lingongrova, kunna beskriva människor och barn med orden "go" och "snosig" och att få bo med världens bästa Marie som jag kan göra och se och äta allt detta med.
Stort plus att hon är världsbäst på inbakade flätor, klia på armen och laga lasagne. ;)
Och att hon har mycket snygga kläder som jag kan låna.
Och att hon är världens finaste människa.

Sen längtar jag ju nåt så galet till 16:e juni då hon kommer i sällskap av världens bästa Sanna!
Jag borde verkligen boka flygbiljett, vet inte varför jag aldrig kommer mig för det.
Kanske ska göra det NU? Åtminstone ena vägen.


Det här var den bästa bilden jag hittade på er...
;)

Cajza, Anna och Tuss är 3 tjejer som också är i mina tankar ofta. :)
Puss

L

mammisarnas dag

Glad morsdag till alla mammor där ute. Är väl troligtvis bara min lilla mamma som läser min blogg, men man vet aldrig. :) Hoppas du får en jättebra söndag, lilla mor. Tänker på dig här borta i fjärran.


Nea's mommy.

L

9 månader

Idag har jag varit i USA i 9 månader. Det har hänt minst sagt mycket.

Jag har fått bullmage och mycket längre hår t.ex. :O
Hinner inte ta upp nåt annat då jag börjar om 1 minut.

Saknar er alla, inte så jättelänge tills jag kommer hem nu!


sscchhh

Vi är så himla luriga. Älskar att överraska folk! Först var det bestämt att jag, Daniela och Kathi skulle ha en liten avskedsmiddag här i mitt hus ikväll. Men sen kom Daniela på idén att vi skulle lura Kathi och säga att jag inte kunde ikväll pga. att Charlie var sjuk så jag var tvungen att jobba, men att Daniela fortfarande kan träffa Kathi. Så hon ska hämta upp henne kvart i 9, på något vänster få med sig hennes linser och linsvätska samt tandborsta då vi ska spendera natten här. Och på med ögonbindeln. Men det kommer inte vara bara jag här utan även Guilaine, Chen och Mariana. Vi har köpt brownies, vin, öl, ost och kex. Hon kommer bli så överraskad :) iiiiihp!



Sånt här tycker jag ju bara är så himla kul.

L


helgen som kommer

Börjar halv8 imorn, Jessica och John sticker redan kl 6 så Sean får ha ansvaret lite drygt en timme där innan jag kommer ner. Kör dem till skolan, tar med Charlie och vagnen också så kan vi ta oss en skön promenad runt spring lake också, det har jag alltid velat göra. Jessica och John kommer vara borta tills måndag morgon, men kommer få lite backup från gramma och papa. Och Sean också såklart då.

Så vart ska Jessica och John då?
Jo, till Las Vegas på Billboard Music Awards!
Backstagepass och allt, chilla lite med Rihanna, Kesha, Eminem, Lady GaGa, Justin Bieber och Beyoncé för att bara nämna några. Jag är GANSKA avundsjuk.
Hoppas jag får ett lika coolt liv när jag är 38.
(men med lite snällare barn då, hahaaa, skoja. Eller?)

Så idag har jag lovat mig själv att jag ska lägga mig tidigt, typ 10.
Kommer ju ha dom imorgon, hela natten och lördagen fram tills eftermiddagen nångång.

På lördagkväll ska vi ha en liten myskväll här, jag, Kathi och Daniela.
Och på söndag är det hjärt -och lungräddning på au pair-mötet
(= mina sista credits!) så kommer få komma ifrån litegrann i alla fall.

L

några bilder från helgen


hola


barbiehy


dansadansa


Vi såg Obama och Usama dansa ihop.


rumpa

you saved me San Francisco

Jag kan inte göra det nog tydligt hur myket jag älskar San Francisco! Underbara stad. Men det finns så många sjukt konstiga människor. En sprittsprångande naken man skulle kunna jogga förbi och det skulle bara va "kolla en naken man", liksom. Det är aldrig en tråkig stund där. Finns så mycket att titta på och göra. Idag, söndag, var det något slags maraton på gång, men alla som deltog var utklädda i helt vansinniga kostymer. Vissa hade endast på sig springskor, några var utklädda till The Black swan, det var smurfar, Usama bin laden, älvor, diverse djur on drugs osv osv. Men allt var liksom skruvat till MAX. Och överallt spelades det hög musik. Folk skrek, hoppade, dansade, kramades, skrattade, drack. När vi gick igenom det var det lite som att drömma, det kändes inte på riktigt. Men det var så sjukt kul att uppleva. Daniela har lite bilder där ifrån tror jag, så ska lägga upp när jag får tag i dem. Det fanns en stor bubbelmaskin också som en galen kille gick fram till, höll om och skrek
"MYYY BUBBLES!!!"
Det var hur kul som helst av få ta del av spektaklet lite.

Igår var det partyparty. Danielas kompis Isidora hade haft födelsedag så vi började med att fira henne på Crépe house. Vi gick sedan vidare till något som skulle vara San Franciscos bästa latinoklubb. Nu är väl inte latinomusik och salsa inte riktigt min kopp te, men det var bara och köra. Förutom mig själv såg jag två andra blonda personer, den enda var typ med oss och kom från östeuropa någonstans, den andra blondinen var uppenbarligen fejk. Resten var tjejer med stort hår i supertighta fodral och skyhöga stilettklackar. Killar kom inte in om dom hade jeans eller inte tillräckligt fina skor.
Den fanns 3 olika rum som spelade lite olika sorts musik och det spelades i alla fall några låtar jag kunde sjunga med i, till resten var det väl bara att vicka lite på höfterna och slänga med håret. Fast jag är inte så vidare duktig på det där, Daniela och jag körde mest roboten och " den höga veven". Och vår "kramas och hoppa runt i ring" funkar alltid också. Vi hade så himla roligt och sällskapet och inställningen gör ju allt.
Vi bodde alla över hos Simona, Danielas kompis kompis och det var mysigt att vakna upp på mogonen, alla utspridda över rummet, och prata om gårdagens strapatser.

Daniela och jag var lite sådär lagomt slitna på bussen hem, vi skrattade åt et för det är alltid så. "San Francisco hit us this time too", men på bästa möjliga sätt. :)

 

Nu ska jag koka mig ett ägg och se på Big Brother.

Vem åkte ut ikväll? Måste kolla NU!

 

Puss

 

L

 


måste skriva av mig

Jag har sån sjuk separationsångest.

Kathi åker hem om 17 dagar.

Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte!

Min stöttepelare! Mina kloka, vettiga, lugna, stöttande, fina, tyska tjej.

Vad ska jag göra utan dig? Du förstår mig, du vet precis vad jag går igenom, du vet hur det känns när det är jobbigt, du vet hur det känns när det är bra. Du skrattar när jag beskriver olika händelser i min vardag, när mina pojkar sagt eller gjort nåt kul, du ser det framför dig. Du ogillar amerikanska vanor tillsammans med mig, du hånar amerikanare och deras sätt. Du tycker, liksom jag, att svenskar och tyskar är bäst. Vi skrattar åt alla andra. Ingen ordning på dom.

Du dömer aldrig, du hånar mig inte. Jag äter Nutella med sked, du äter jordnötssmör. Vi har blivit lite knubbiga på vägen, so what? Jag kommer sakna dig, hjärtat. Kom och hälsa på mig i Göteborg och jag ska visa dig Sverige från sin bästa sida och presentera dig för alla mina svenska flickor. <3

Våra vägar korsades för en liten stund, det är fint att tänka på. En liten stund vandrade vi på samma väg, fick ta del av varandras liv. Är så glad att jag fick träffa dig. Utan dig hade jag nog varit en lite mindre glad Linnéa.



L


hej

I söndags var det dags för Conor's First holy communion-cermoni och fest. Uppklädda till tänderna åkte vi alla till kyrkan (även Sean som kommit från Philadelphia som en överraskning för killarna). Det var väldigt fint och Conor och dom andra skötte sig exemplariskt, flamsade inte och gjorde vad det han skulle göra. Efteråt togs det en massa kort och sedan bar det hemåt för mat mat mat. Vi åt, drack, pratade och spelade Mexican Train. Jessica har mycket bättre bilder på sin kamera, men ni får några av dem jag tog.


Jag med en lätt överlägsen min. :)



Busunge på första raden.
Cirka 30 min in i cermonin var Charlie "Done!", som han uttryckte det, och sprang ut ur kyrkan.


Tjejerna såg ut som små brudar i sina
bröllopsliknande klänningar.


Conor tar emot "Jesu kött och blod" utan att göra
en enda min, så duktig så.


Dom sjöng nån gullig sång med rörelser.


Från vänster:
Charlie, Jessicas lillebror Justin, Johns äldsta son Sean, Jessica, John, morfar Dennis,
och så Danny och Conor.

Nu ska jag ta en sista kik på spanskan,
imorgon måste jag nämligen åka direkt när jag slutat.
Har sista provet innan slutexamen, iihp.

L




nu är det bra

Fjärde maj. Måste passa på att skriva lite nu när jag haft en sån bra dag. En sån dag då det är riktigt kul att vara au pair. I maj. I Kalifornien. Har haft ca. 28 grader idag, varma vindar, stekhet sol. Danny var, för att vara på den säkra sidan, hemma från skolan idag då han kräktes i måndags. Började kl 10 och tog med honom och Charlie till biblioteket där vi lånade en massa böcker, sedan till parken för lek och lunch i skuggan. Vi åkte hemåt strax efter 12 och Charlie slocknade som vanligt i bilen. Danny slocknade också typ FEM MINUTER innan vi var hemma. Hade försökt prata med honom hela vägen hem för att han inte skulle göra det. "Låt stackarn sova", tänker väl ni, men Danny är som en BJÖRN. Man vill inte väcka honom, alltså. Han blir vansinnig. Och är arg i en timme efteråt. Blev riktigt nervös när jag slängde en blick i backspegeln och fick se honom sova. Fick panik. Vad skulle jag göra? Som tur var vaknade han till när vi körde in i garaget och han gick raka vägen in och la sig på soffan och började läsa en tidning om vin (....) Charlie bar jag bara upp och la honom i sängen.

När Conor kom hem var det dags för VATTENKRIIIIIG! Det byttes om till badkläder, eller jag hade på mig bikiniöverdel och jeansshorts, och sen var det igång. Conor och Danny emot mig, såklart. Fast jag fick ha den stora vattenpistolen. Eller vattenpistol är det väl inte riktigt, mer som en VATTENBAZOOKA, jag känner mig livsfarlig med den, härlig känsla. Jag ba kör. Det är no mercy med mig, alltså. Dom står och fyller på sina pistoler, jag skjuter. I ryggen, på huvudet, i ansiktet. "Linnéa! I can't seee!" "muahahahaha" Deras bakgård är enorm så det blir en del bra jakter. Jag försvann in (fristad, liksom) för ett ögonblick och när jag kommer ut frågar Conor besviket "are you going inside?". Jag svarar "no way, I just got my sunglasses to protect my eyes" svarar jag och avfyrar honom rätt i magen. Jag blir som ett barn. Och det är nog lite det som killarna tycker är så himla kul. Att jag ger tillbaka, att jag springer det snabbaste jag kan och i stort sett allting är OKEJ och TILLÅTET. Utom att skjuta på stackars Charlie då, då blir jag arg. Efter fighten satte vi oss vid bordet i skuggan och åt sorbet. :) Fin eftermiddag. Charlie kissade lite på sackosäcken i och för sig, men man kan ju inte få allt.

Hade spanska ikväll, ingenting speciellt. Prov på måndag. Sista provet innan slutexamen!

Nu ska jag duscha och sen sova. Kan hända att det blir ett big brother-avsnitt först...


Kilcullenkillarna. Älskar att Danny ser ut som en liten MAN.

L

1 maj

Och vilken första maj sen :) Var klarblå himmel, strålande sol och, enligt yr.no, 26 grader, men jag tror att det var varmare än så. 28 kanske, för jag verkligen svettades. Sov ut, åkte till Safeway för att köpa melon, kanelbullar, jordgubbar, bröd och potatissallad. Och en chokladbit av en liten scoutkille. :) Såklart. Köper alltid av dom. Sen åkte jag vidare hem till kathi och sedan vidare till en park i närheten. Han inte mycket mer än att lägga ut filten, sätta oss ned och plocka fram maten förrän jag håller på att skära av mig fingret! Helt allvarligt, jag skulle skära en brödbit med en sylvass brödkniv och kniven skär igenom brödet så mycket lättare än vad jag trott och... ja, ett fett jack i fingret fick jag. Det såg riktigt djupt ut, jag trodde jag skulle behöva sy. Man såg liksom lite kött. Vi fick åka tillbaka till Kathi där hennes värdmamma tittade på det och trodde att det inte var någon större fara. :) Hon sprejade på något helt underbart som både renade och bedövade. Hon behövde inte ens röra jacket, liksom. Fick ett plåster och sen var det bra! Kommer inte våga titta på det på länge.


Daniela kom förbi en sväng också.
Och tog kortet. :)

By the way, Osama Bin Laden är död.



L


igår

var Charlie och jag i parken. :)


geese geese geese


Jag invigde mina nya converse. :)
(Charlie gömmer sig för gässen)


Men egentligen bara för att jag sa att dom kunde bitas.
Jag är lite rädd för gäss, alltså. Dom är stora och verkar vara
så arga hela tiden. Charlie sprang emot dom flera gånger och
jag fick rycka tag i t-shirten för att få stopp på honom.


På kvällen åkte jag och Kathi hem till Chen för att laga
kinesiskt och se på film. :)
Vi gjorde små knytten med kött och räkor i som
kokades i och åts med kycklingbuljong. Namn?


Såhär blev dom! :)

Idag har jag invigt min bikini. :)
Och städat...
Borde läsa spanska nu egentligen, men
är nog mer troligt att jag letar upp nåt att titta på
på SVTplay.
Kathi och Daniela är i San Francisco och besöker Alcatraz
idag så därför tar jag tag i mitt liv på hemmaplan.
Får se om jag träffar upp dom senare ikväll,
men jag vet inte än.
Ja ja jaaa

L

RSS 2.0