One for One

På lördag när jag får lön ska jag ut och köpa mig dessa sötisar.



TOMS, heter dom. För varje sko man köper skänks ett par skor till ett behövande barn. Jättefint ju. Och välgörenhet som inkluderar shopping, och framför allt skor, är mycket bra välgörenhet. Köp ett par ni med!

L


application

Nu har jag suttit och skrivit och fixat på min au pair-ansökan lääääänge. Tar kvällen nu. Man skulle välja en bild där man ler. Denna kommer vara det första familjerna ser. Skulle du anställt mig som er au pair? ;)



Den 5 juni ska jag på möhippa! Någon har blivit vuxen.

L


papaya

Igår var det 24 grader och sol i Oslo. Idag är det nåt liknande. Har svettats som en gris på jobbet, men nu har jag fräschat till mig lite. Duschat kroppen och smörjt in mig med Body butter som luktar papaya (och anna ^^,).

Ikväll är det Weekday (läs: Sveriges, och nu även Norges, bästa klädbutik) store opening-party! Ska bli sjukt kul. :) Det börjar 20.00 så innan blir det parkhäng med potatissallad, grillad kyckling och en kall öl. Det gäller att passa på! Ett väldigt svenskt uttryck, men det ligger ju något i det. Nästa år har jag förhoppningsvis sommar varenda dag. Au pair-ansökningarna har kommit och jag är mitt uppe i det. I'm going, I'm sooo going.

Nu smällde det i dörren, måste vart Tuss eller Marie som kom. Och här sitter jag i bh och trosor. IIIIIIIIHHH. Ingenting dom inte sett förr.

Gotta go, hejdå!

L


mai

12 mai, vilket det är det idag, var barnehagens 17 mai. Alla barn hade med sig flagga och många hade finkläder på sig. Och nya finskor. Stackars Martin som fick skavsås efter halva vägen. Och stackars Cathrine som fick ha honom på ryggen tillbaka... Vi gick alltså 17 mai-tåg tillsammans med flera andra dagis. Det gick faktiskt över förväntan! Barnen var så duktiga så, inte mycket gnäll alls :) När vi kom tillbaka till barnehagen fick alla korv och glass och lov att smutsa ner sina finkläder.

Imorgon kommer mamma, pappa och Jakob till Oslo och hälsar på. Mysmysmys! På Linnéa-dagen och allt. :) åh, jag längtar. Allting är ju stäng här imorgon, men förhoppningsvis är väl några museum och restauranger och caféer öppna. Blir nog bra. Och på fredag kommer Calle. Tone, förskoleläraren på min avdelning, är inte hemma i helgen så jag ska få låna hennes lägenhet :) så himla snällt. Få lite ensamtid med Calle, lugn och ro så jag kan skriva mitt au pair-brev och en bred säng att sova i. Kommer blir underbart. Och på söndag kommer Cajza också! Koomsikoomsi!

L


fredag

Idag när jag gick hem från jobbet kände jag mig rätt fin. Klackskor, kavaj, solbrillor och utsläppt hår.
Och snor på kjolen. :)
Är man dagisfröken så är man. At least I'm working it.

Ikväll: Veronica Maggio på Rockefeller.

and I'm singing O-oh on a friday night and I hope everything's gonna be alright.


L


hjärtat

Calle flyttade hem till Karlstad imorse.

Jag behöver choklad.



You're getting the best, the best, the best, the best of me.


maj

Ja, det är maj. Helt otroligt. Det snöade i veckan, liksom! Men idag var det sol så jag och Calle gjorde oss lite frukost (eller jag gjorde rättare sagt, mihi) som vi tog med ut. Calle tyckte att jag skulle sluta chatta nu så vi kunde börja se på filmen, men när jag sa att jag bloggade sa han "Gör du?!", jätteglatt. Och så fick jag en puss. :) Anywaaay. Vi låg på mage i solen och åt matsäck och inköpta jordgubbar (15 kr på joker!) och chips och gifflar till tonerna av Bob Dylan. Det var en mysig förmiddag.

Igår var jag på intervju för Cultural Care. Jag ska vara au pair från augusti och ett år framåt, är det tänkt. En del av intervjun var på engelska och jag fick 7 av 8! Såhär stolt har jag inte varit på riktigt, riktigt länge :)

Nu blir det film! Någon katastroffilm som Calle nu älskar så mycket...

Men först en bild på mig och Karoline. Tror inte mamma och pappa har sett någon bild på henne? Gillar tjejen. Hon bor förövrigt ca. 5 minuter undan sedan 3 dagar tillbaka. :)



L


RSS 2.0