all we need is candle light

Igår, 16.38, anlände jag till Karlstad busstation där pappi plockade upp mig (nu kom han hem också). Vi åkte hem och började laga mat - MOOOOS. Mina föräldrar är så söta att dom hade bestämt att om jag kom hem så skulle vi äta det. :) Jag älskar mos. Inte gillar - älskar. Vi pratade en massa om mitt Oslo-liv. Jag var enda barnet (ja, barn) i huset för jakob är i Trysil, kommer hem ikväll, och Riccard är ju där han här (man vet inte exakt), men han kommer hem imornkväll. Sedan lånade jag pappas bil in till stan, mötte upp Calle, Pontus och Vixxan på torget och vi begav oss till mysiga Koriander. Jag drack Walking zombie, alkoholfri såklart, och den var jättegod! Jag tror alla var lite avundsjuka på min fina drink. Sedan spelade Gustaf Spetz och efter honom Jonathan Johansson som båda var braaa. Hade inte hört talas om någon av dessa män, men sällskapet lockade och kvällen blev trevlig om än väldigt lugn. :) Pojke2 och pojke3 skjutsades hem medan jag och pojke1 åkte hem till mig, sjungandes till Eagle Eye Cherry's hit Save tonight. Vart tog han vägen förresten?

Imorse vaknade jag i min 120-säng (halleluja!) med fin pojk intill. Vi gick upp och åt frukost och åkte in till stan med mammi. C.H. avvek vid Yellow och resten av dagens spenderades med mor. Jag fick trosor, strumpor, strumpbyxor och tre t-shirts från Monki. Tack, mamma! ^^, Bra hon. Vi åt pastasallad på Wayne's (hur längesen?) och på hemvägen handlade vi massa goda grejer, bl.a. tacos som ska ätas snart och en massa mat som jag ska ha med tillbaka till Oslo. Pappa diggar pappamusik i sina nya högtalare ute i vardagsrummet. Gitarrsolon avlöser varandra och jag hör knappt vad jag själv tänker. Haha! It's good to be home.

Senare ska jag till Sanna för att mysa. Älskar mys hos Sanna. Cajza, Lars, och senare även Charles, kommer också. Det blir inget med Rappakalja. HATAR Rappakalja. Men gillar er, så en match kanske ni kan få spela, men då sitter jag brevid och kastar chips eller nåt. Puss.

Nu ska jag gå här ifrån, börjar bli trött i axlarna. Hörs då, hejhej

L


dot dot dot

om jag inte skulle få lön för mars så skulle jag gråta och lite grät jag för några pengar får jag inte men samtal ska ringas imorn och vikariejobb ska fixas fram till april för annars klarar jag mig inte men imorn åker jag hem i alla fall och stannar över helgen och mamma har bakat bullar och det ska bli jättegott och storebror kommer hem från sydamerika på lördag och det ska bli kul att träffa honom och jag är mest ledsen just nu men det finns saker som gör en glad som till exempel pojkvän kompisar föräldrar syskon och bullar.

så upp med hakan. eller? suck.

Moget

Johannas telefon ringer. Anna vräker, helt omotiverat, ur sig "BAJSA!!" Johanna ger henne en riktig mördarblick och går in i sovrummet med bestämda steg medan jag och Anna (som ligger i fosterställning bakom min rygg) fnittrar ikapp i soffan. Några minuter senare kommer hon ut igen. "Kul Anna, det där var min chef"

Härligt att vara så lättroad ibland. :)

sint, skuffet, sint, skuffet

WOAH, säger jag bara. Och då menar jag inte positivt. Första mars var det sagt att jag skulle börja jobba på barnehagen, vilket är nästa måndag. Det kändes som en väldigt lång tid att vänta, men det var ändå okej. Men så fick jag ett mejl idag där det stod att bygget av barnehagen hade blivit försenat och att vi inte kommer komma igång förrän i april. APRIL! Det är ju FEM veckor kvar. Jag blev så himla ledsen och arg och besviken. Jag var verkligen inställd på att börja jobba och såg fram emot det. Men nejdå, så blev det inte. Kontraktet är skrivit ifrån första mars i alla fall så jag MÅSTE ju få min lön ändå. Eller hur? Måste. Annars vet jag inte vad jag gör. Gråter? Ja. Åååååh, jag blir så ledsen. Varför kan inget bara flyta på bra och fint? Varför, varför, varför?


En finfinfinfin helg i Olso

I fredags hade jag, anna och jennifer tacokväll med tacos (surprise!) och en massa snack om djupa grejer, viktiga grejer och mindre viktiga grejer. Skönt med riktigt tjejsnack med tjejer som är riktiga och som jag tycker om. Även om jag saknar ligan där borta (där borta = alperna, hammarö, grünelökka och branäs) sjukt mycket.

Igår, lördag, sov jag och anna hela morgonen medan jennifer jobbade och slet. Sedan tog vi en sväng på stan där anna köpte jeanstights (bästa uppfinningen sedan sms) och örhängden. Några boller slank ner också. Sedan gick vi hem till Jen för att invänta melodifestivalen och Jesper och Kristjan. Det åts ostnachos, guacamole, popcorn och chokladglass. Vi körde "jag har aldrig"och Kotte, var allmänt övertrötta och åt knäckebröd (trots att alla mådde lite illa och jesper hade magknip?) Anna och jag drog ut våra madrasser, la dem framför soffan vid tv:n och kröp ner medan kristjan försökte övertyga oss om att "Sopranos" var himla bra. Jesper satte på och det verkade ju lovande! Anna och jag somnade halvvägs in. Vi får ge det ett andra försök någongång när vi är piggare.

Idag bestämde vi oss för att gå ut och leka i snön. Typ, 100 meter ifrån vår lägenhet ligger pulkabackarnas Mount Everest som vi bestämde oss för att bestiga. Eftersom vi inte har några pulkor bestämde vi oss för att tillverka våra egna stjärtlappar som vi kunde åka på - plastpåsar med tidningar i. Vi hade sjukt roligt och jag kan inte minnas när jag skrek och skrattade så senast. Självklart hade vi kameran med denna underbara söndagseftermiddag. Jag älskar snö! (Men nu får det inte snöa mer för den kommande veckan är vår skottningsvecka)


Jag fick äran att rota i pappersinsamlingen.

Backen.


hihihihi, snööö. Massa snö.


Det gick inte så bra för Anna...


Hoppkort, såklart.


Tittut. Jennifer blickar ut över sitt imperium.





Må bästa kvinna vinna.


Gissa vem som vann.


Åh. :)

Nu ska jag se på Vänner med Anna. Jennifer fick tag i hela säsong 1 för 99:-. Brabrabra.

oooooch fortfarande inte ett ljud från barnehagen. Hoppas på ett samtal i början av veckan.

puss

L

Jag älskar ju snö?

Men nu är jag så fruktansvärt trött på den. I inlägget under skrev jag att jag trodde det började gå mot varmare väder, men oj så fel jag hade. När jag vaknade imorse var det världens snöoväder, det var helt vitt i luften. Men jag kan absolut inte påverka vädret så det är ingen idé att klaga. Jag får helt enkelt göra det bästa av det (sitta inne hela dagen).

Igår såg Jennifer och jag på På smällen. Nedladdad, Pontus, hih. Anna dök upp vid halv 9 och hade köpt med sig chokladglass. Nu har jag ätit upp allt som blev kvar och känner mig lite skyldig. Det skulle bli vår efterrätt imorgon efter tacosen, mmm. Men jag får väl köpa en ny bara. Känner mig fortfarande lite skyldig dock.

Idag har jag knappt några planer alls. Ska plocka ner tvätt, hänga upp tvätt och sätta igång maskin nr2 idag. Sedan ska jag se LOST och laga mat. Idag får det bli fiskbullar i hummersås och potatis. Spännande dag, va?



duppidu

Idag har jag varit lite duktig. Jag har varit på Nordea för att lämna in/klippa mitt gamla bankkort. Har fått ett nytt med mitt ID på, vilket är smidigt och bra. Och ett krav för att kunna få ett politiattest. Efter Nordea gick jag till politihuset för att fixa det där politiattestet och det gick på några minuter. Dock så kommer det ta 3 till 4 veckor innan jag får det... hoppas att det inte ska bli några problem om jag börjar jobba på dagiset tidigare innan dom har fått det. Efter politihuset tog jag 11:an upp till majorstuen där jag gick till TopTemp och lämnade mitt skattekort för 2009. Lönen (den lilla lön jag får för två arbetsdagar på Smartclub, hah) får jag på fredag och är inte så sugen på att skatta 50%... Får hoppas på det bästa. Jag belönade mig själv med boller och chailatte. :) Om lycka var fika...

Jag tror det går mot lite varmare väder här. Hoppas på det i alla fall. Idag var första dagen på länge som man faktiskt kunde se gatan. Men det är så himla halt överallt, fast det är samtidigt väldigt bra träning. Går och spänner mig hela tiden så mina lår och min rumpa blir helt slut. Så mycket mer träning än så blir det inte. Men så fort snön smälter bort ska jag och Anna ut och springa. Har ju nya, fina skor och allting. Sen kommer nog dagisjobbet göra sitt också. Mycket springande, lyftande, åkande och dansande kommer det nog bli.

Igårkväll ringde mamma och pappa (hejhej!) för att prata lite. Pappa berättade att han varit inne på körskolan för att betala Jakobs teorikurs då han träffat på Jonas, min körlärare. Han kom ihåg både pappa och mig, det var lite kul! ^^, Att man lämnar avtryck hos någon. Fast kanske inte så himla konstigt. Miss oj-woah-vadgöörhan? Andersson lämnar inte många oberörda med sin bilkörning. Nu är det Jakobs tur. Kul va, pappa?

vi säger så tills vidare, ha en fin lill-lördag! Nu blir det ett Lost-avsnitt.

L


låt oss fly

De gångna dagarna har varit fina. Solen har skinit och Calle har varit på besök. Vi har sovit länge på morgonen, ätit frukost på sängen, tittat på film och promenerat ner till byn och Aker brygga, tumvante i tumvante. Med långkalsonger på! Tur att jag har någon som säger åt mig att klä på mig ordentligt. Jag har alltid varit väldigt dålig på det och fryster i stort sett alltid. Calle gillar sina långkallingar. Såpass mycket att hand jämför dem med härskarringen och menar att när han tagit på dem vill han inte ta av dem. Långkalsonger/strumpbyxor är i alla fall en bra uppfinning och hjälpte verkligen när vi satt utmed Karl Johan och drack Chailatte och åt sjokoladebolle. Mysigtmysigtmysigt.

På lördagen hälsade vi på tuss på deli de luca på frogner. Där blev det lite mer bolle och lite mer chailatte. På kvällen åt herr och fru Larsen (hah, ja, så fick vi heta) god mat på en indisk restaurang på Karl johan. Efteråt åkte vi hem, satte på Little Miss Sunshine, skedade i soffan och åt bolle (någon som är förvånad?)

idag åkte han hem med 14-bussen. Jag är lite ledsen :( Känns jobbigt. Men är ändå glad att jag har en sån bra att sakna.


På väg till Aker brygge. Underbart väder. Solglasögon-väder.


Mmm, cheesburgare...


Ni älskar oss.

L

it may be winter outside...

... but in my heart it's spriiiiing.

I måndags ringde TopTemp-Trine och frågade om jag hade lust att vika kläder på sportavdelningen på Smartclub Alnabru (Annas jobb) dagen efter och kanske någon mer dag. JA, sa jag. Vad där i tisdags och igår, sällskapade dit och hem med Anna båda dagarna, det kändes skönt. :) Det gick så bra så, och lite klirr i kassan blir det om någon vecka.

Idag åt vi världens brakfrukost. Gröt, rostat, grovt bröd, juice och ägg. Mmmmm. Så skönt att ha goooott om tid till att få i sig frukosten och det är alltid trevligt att vara två. Jag är full med energi! Kommer nog bokstavligen skutta till busstationen där Calle rullar in halv 4. Mysigast veckoslut kommer det bli! Jag är glad.

Igår hade vi familjemys här på Vidarsgate 18B.





Det var kul. Jättekul. Helt otroligt kul. Herregud.

hejdå

L

söndagsmiddag á la L-kantarell

Idag har Anna och jag storstädat hela lägenheten. JOBBIGT. Vi dammsög, våttorkade, dammade, tvättade toan, fyllde diskmaskinen och gick ut med soporna. Vi firade med en promenad ner till videobutikken där vi hyrde Tracey med Ellen Page. Den ska vi se sen när Jennifer och Johanna kommer hem. Hoppas att Johanna köper med något gott på hemvägen :)

När vi kom in började Anna plocka inne i badrummet medan jag lagade söndagsmiddag. Schnitzel, stekta grönsaker, potatismos (!), bearnaisesås och lingonsylt. Så himla gott blev det. RIKTIG mat. Det gillar vi :)







På torsdag kommer Calle hiiiiit. :) det är väl inte supermegajättebokat, men nu när jag skriver det här så måste det ju bli så. Hihi. Jag längtar efter dig. Och på lördag är det alla hjärtans-dag, vilket i och för sig är en väldigt överskattad dag, som om det behövs en speciell dag för att kunna visa att man tycker om någon? Så dumt. Men jag är ändå glad att han är här då och är fin. Och det är faktiskt vår 3-månadersdag. Haha. Fint va?

Ha det bra,

L

le då


Tror det snöar i Oslo, jag.

snoop


Anna gillar't!

rubrik

När jag inte har ätit fungerar jag verkligen inte som jag ska. Jag kan inte hålla humöret uppe eller koncentrera mig alls. Kom inte ens på en rubrik, liksom.

Då kanske ni tycker att det är ett relativt lättlöst problem. Jag kan ju faktiskt ta något att äta. Men så enkelt är det inte. Vi ska ha fredagsmys ikväll med tortillas med kyckling, blandade grönsaker, svamp och sås i. GOTT ELLER HUR? Så nu fastar jag och hoppas att det är värt det. Jag är inte rolig nu. Anna har spenderat den senaste halvtimmen inne i badrummet och kom precis förbistruttande i bara mässingen. Sånt får mig vanligtvis att skratta. Men inte nu. Usch, jag hatar att vara tjurig. Bö bö bö bö. Nu ska jag gå och duscha för att fördriva lite tid (och för att jag faktiskt är ganska äcklig).

Jag vill ha maaaaaaaaaaaaaaaat.


ta dame med til osloooo

Sitter i soffan och diggar norsk hiphop (som vanligt?). Anna gick till jobbet för en liten stund sedan och Jennifer också. Jag är så himla trött på att sitta själv här, längtar tills jag kommer igång med jobbet. Trine, min kontaktperson på Toptemp, ringde och väckte mig imorse. Hon hade ett veckojobb om jag ville ha, men det var ifrån måndag till lördag nästa vecka. Och det är ju sagt att den 14:e ska man vara fit for fight och det är nästa lördag det. Sen pratade Misja, och det andra barnehagefolket, om ett par "inför-dagar" där all personal träffas och lär känna varann och man delas in i olika avdelningar. Detta ska ju i så fall ske INNAN dagiset öppnar vilket betyder att det lika gärna kan vara nästa vecka. Därför var jag tvungen att tacka nej till Trines erbjudande. :( Fast hon sa aldrig ens vad det var. Men ja ja, så kan det va. Tråkigt, men.

Ska alldeles strax in till byn för att ta ett passkort. Ett sådant måste man ha för att kunna få sitt norska ID och ett norskt ID måste man ha för att kunna få politiattest och ett politiattest måste jag ha när jag ska börja på barnehagen. Så mycket bök. Men men! Det finns inte mycket annat att göra, så.

Jag fick precis ett mejl ifrån en annan barnehage som ville att jag skulle komma på intervju. Men det går ICKE, jag är redan paxad (längesen man använde det ordet).

luggen
tihi, luggen.

Nu ska jag läsa igenom folks bloggar och sen röra på fläsket. HEJ

L


Back to the O

17.32 åker jag tillbaka till oslo. För första gången med tåg, för andra gången med anna. Måste dit och styra upp lite, bl.a. politiattest (som jag inte är hundra på vad det är). Om knappt två veckor är det sagt att dagiset, min arbetsplats den närmsta framtiden, ska vara klart. Jag hoppas verkligen på det. Ser fram emot att ha pulkarace, nypa i runda kinder och...eh...torka snoriga näsor? Faktiskt. Det ska bli roligt. Skönt att komma igång på allvar och samtidigt håva in storkovan (inte riktigt, fast nästan).

Nu ska jag åka till the mountain of skåre för att hämta upp min Charles. Sen blir det kötthandling (kött i oslo är ingen billig historia, men vad är?) och efter det ska det drickas kaffe hemma hos mig med sanna och cajza. Gud vad ni ska sakna mig. :(

Tuss, ses snart?

hejdå

L

RSS 2.0